Ako ste plavuša, postoji niz trendova boja kose koje možete isprobati, ali opcije za brinete su malo ograničenije.

Tamni balayage je uvijek siguran izbor, ali ako ove jeseni zaista želite privuči pažnju novom svježom bojom, morate isprobati novi trend boje kose zanimljivog naziva, 'gljiva-smeđa'.

'Crnke i brinete imaju tu nesreću da teško mijenjaju svoj izgled. Boja gljive izvrstan je način da osvježite tamnosmeđu kosu bez previše odstupanja od svoje prirodne boje. 

'U osnovi, gljiva-smeđa nijansa dobije se miješanjem svijetlije boje u hladnu osnovnu boju, a ne u toplu što rezultira pepeljastom smeđom nijansom', rekao je za POPSUGAR slavni kolorist Guy Tang.

'S frizerom porazgovajte i o tome kakvi tonovi odgovaraju vašoj koži, topliji ili hladniji, jer od toga ovisi koliko ćete vaša nijansa biti tamnija ili svjetlija.Toplije nijanse su boje kave, karamele i bakra, a hladniji tonovi su boje tamne čokolade.', tvrdi frizer Tom Smith.

'Neophodno je da svom  frizeru objasnite da ne želite jednu istu boju po cijeloj površini, već da se želite poigrati sa najtamnijom i najsvetlijom nijansom boje koju želite u kosi.', rekao je on.

Mnogi frizeri ističu da je smeđa 'gljiva' nijansa ove sezone apsolutni hit, a cilj joj je da kosi vrati energiju, dublju dimenziju i naglasi detalje.

Nije joj odoljela ni Hailey Bieber, ali ni njena prijateljica Kendall Jenner. Latino diva Jennifer Lopez također je 'prigrlila' ovaj trend.

Podsjetimo, Hailey je svoj prepoznatljivi imdžplavuše ostavila iza sebe i osvanula s novom, tamnosmeđom bojom kose. No, promjena nije došla odjednom, već je Hailey u suradnji sa svojim frizerom Bryceom Scarlettom, postupno potamnjivala svoju plavu kosu.

U našoj galeriji pogledajte fotografije Hailey, Kendall i J.Lo s novom trendi bojom kose.

Profimedia, Instagram Smeđa boja kose