Nova godina donosi nove trendove za vašu kosu. 

Prevladavajući trendovi uključivat će brojne promjene na kosi. 

Umjesto jedne hit frizure, primjećujemo nekoliko frizura koje će dominirati u ovoj godini.  

Čini se da su stručnjaci sve više privrženi avanturističkim stilovima frizura. Donosimo vam pregled najpopularnijih. 

Boyfriend bob

Boyfriend bob inspiriran je muškim frizurama poput onih koje su 90-ih nosili Nick Carter i Leonardo DiCaprio, ali je malo duži zbog praktičnosti.

Influencerica Keara Graves nosi hit frizuru ove sezone
Instagram (@kearagraves) 

Kaia Gerber i Charlize Theron predvodnice su ovoga trenda te su pokazale da ova frizura može biti moderna, osvježavajuća i zavodljiva.

Model Kaia Gerber dokazala je da će boyfriend bob biti hit sezone
Instagram (@kaiagerber) 

Stilisti objašnjavaju da se može nositi potpuno ravno ili s dodanom teksturom kako bi se postigao trendi neuredan izgled. Vaš frizer će vam najbolje reći što pristaje vašem obliku lica. Za dodatnu teksturu preporuča se korištenje nevidljivog pudera za kosu koji daje volumen i omogućuje lagano podizanje korijena.

Izrasle zavjesa šiške

Ako volite promjene, ali ne želite šišati šiške, ova frizura je za vas. Prednji volumen daje kosi oblik, a frizura je inspirirana onim iz 70-ih. Šiške su u sredini kraće, a na krajevima duže. Osim toga, nevjerojatno ih lako održavati.

Influencerica Lys Miller sa zavjesa šiškama
Instagram (@luvalyssamiller) 

Šišanje na ravno

Ravno ošišana kosa je frizura bez slojeva, a posebno je dojmljiva kada je duga, ravna i sjajna. Frizura vam pruža osjećaj moći i sofisticiranosti.

Shag nove generacije

Takozvana 'shag frizura', odnosno kosa ošišana u slojevima s naglašenim volumenom vratila se sa stilom i nikad nije izgledala privlačnije.

Kosa opušteno pada na ramena, a poseban šarm daju šiške koje naglašavaju jagodice i oči. Jasno je da se radi o frizuri koja izgleda istovremeno ženstveno, mladenački i pomalo divlje.

No, 2022. godine vidjet ćemo još varijacija shag-a, a midi shag bob će biti jedan od najpopularnijih. Za postizanje ovakvog izgleda preporuča se šišanje na žilet.

Ova frizura je odličan izbor za one s kovrčavom kosom, a bez obzira na tip, možete je premjestiti s jedne strane na drugu kad god i kako god želite. Ljepota ove frizure je u tome što se nastavlja razvijati kako kosa raste, a lako ju možete oblikovati tako da je osušite na zraku i dodate malo laka za dodatnu teksturu.

Kratke frizure

Ova godina će biti godina promjena za sve nas. Neki će htjeti zadržati dugu ravnu kosu, dok će se drugi odlučiti za eksperimentiranje sa kratkom kosom.

Stručnjaci predviđaju da će sljedeće godine zavladati buzzcut i pixie frizure. Tradicionalni pixie uvijek je popularan izgled, ali u 2022. biti će duži na vrhu glave i sužen sa strane umjesto da se sve šiša na jednu kratku duljinu.

No, prije nego što odlučite skratiti kosu, posavjetujte se sa svojim frizerom kako biste bili sigurni da ovaj izgled savršeno odgovara vašem obliku lica i tipu kose.

Ova frizura je odličan izbor za one s kovrčavom kosom, a bez obzira na tip, možete je premještati s jedne strane na drugu kad god i kako god želite. Ljepota ove frizure je u tome što se nastavlja razvijati kako kosa raste, a lako ju možete oblikovati tako da je osušite na zraku i dodate malo laka za dodatnu teksturu.