Vjerojatno ste čuli za trend 'skupe brinete': višedimenzionalna luksuzna boja kose koja je postala popularna u zimu 2021. i koja će biti prva u trendovima boja kose 2022. godine.

Ali što ako i plavuše žele zabavniju boju kose?

Pa ima dobrih vijesti za ljubitelje plavih tonova, postoji nijansa koja će se smatrati velikim trendom za proljeće. Naziv trenda je 'skupa plava', a evo kako postići ovu boju kose. 

'To je stvarno mekan kontrast tako da ima manje nijansi u kosi, ali nije jednobojna. Još uvijek postoji dimenzija, još uvijek postoje svjetlije i tamnije nijanse', objasnio je poznati frizer Tom Smith. Sve u svemu, toplija je nijansa i dobro će proći na proljeće. 

Kako postići ovu boju kose?

Tehnika vjerno prati onu 'skupu brinetu', za koju je Tom ranije rekao da je 'sve o šišanju do dubine, dimenzija i detalja'. Da biste dobili taj luksuzni, bogati izgled, vješta mješavina različitih plavih tonova podići će svjetliju kosu na novu razinu u odnosu na izgled koji dobijemo kada posegnemo za bojom iz kutije.

'Mislim da je odgovornost profesionalnih frizera da klijentima daju nešto što sami nikada ne bi mogli učiniti', objasnio je Tom. A stručno izvučeni pramenovi mogu pomoći svakoj plavuši dodati onaj 'skuplji' i glamurozniji izgled.

Ako ste zainteresirani za isprobavanje trenda, razgovarajte s frizerom kojem vjerujete. Trebali bismo razgovarati o različitim nijansama, od najdubljih do najsvjetlijih nijansi plave. Tako ćete moći dobiti upravo ono što želite, bilo da je u pitanju zlatna, pješčana, butterscotch, platinasta, bež ili medeno plava. Frizer bi ih trebao suptilno razvrstati po kosi kako bi rezultat bio učinkovit.