U 2022. godinu smo ušli s jasnim ciljevima. 

Pravilo za ovu godinu je jednostavno: 'Eksperimentirajte, zabavljajte se i ne shvaćajte život preozbiljno!' 

Frizure i šminka su odličan način izražavanja. Pronađite ne samo jedan, već što više beauty trendova u kojima ćete biti najbolja verzija sebe.

Izađite iz zone komfora i isprobajte frizuru koju već duže vrijeme gledate na vašoj omiljenoj influencerici. Zašto ne biste isprobali nešto novo u novoj godini?

Donosimo vam popis prijedloga, ravno iz frizerskih salona. 

Shag frizura

Već smo ju spominjali kao trend frizuru za 2022. godinu. Čini se da smo obavili dobru prognozu jer se i stručnjaci slažu s nama. U pitanju su različite dužine i stilovi koje prilagođavate vašem obliku lica i navikama.

Za održavanje ovakve frizure savjetujemo vam da ju osušite na zraku i nanesete pjenu za stiliziranje kako biste postigli blago raščupani izgled.

Srednja dužina

Čini se da nas je većina u izolaciji morala 'pustiti kosu na miru'. Nismo imali izbora, nego da pustimo kosu da raste. Frizerski stručnjaci kažu da klijenti žele zadržati svoju dužinu, ali riješiti se ispucalih vrhova i drugih oštećenja.

Ovakva frizura izgleda nevjerojatno zdravo i svestrana je jer se može stilizirati na mnogo različitih načina.

Plavi balayage

'Plavi balayage se radi kada se želi postići baby plava nijansa', kaže londonska frizerka Samantha Cusick. 'Klijentice i dalje žele zadržati više svoje prirodne boje u korijenu, a manje u dužini, a nijanse pramenova su bogatije i raznolikije.'

Duga kosa 

'Vidim kako se duga kosa vraća', kaže George Northwood, poznati frizer i osnivač Undonea. 'Mnoge moje dugokose klijentice su me tražile da ošišam vrhove jer duga kosa nikad nije izgledala elegantnije – pogotovo kada je zdrava i sjajna.'

Ekscentrični tonovi

Generacija Z je poznata po TikTok trendovima, drugačijim pramenovima, beauty trikovima i ostalim ekscentričnim pothvatima. Oni su također napravili preokret u industriji ljepote jer kod frizera traže drugačije tonove od onih koji su poznati.

Došlo je vrijeme roze boje kose, kose boje lavande, kose boje breskve i drugih ekscentričnih i 'pomaknutih' tonova koji izgledaju fantastično. 

Šiške 

Stručnjaci se slažu da je trend šišanja šiški značajno uzeo maha u proteklih godinu dana. Trenutno postoji oblik šiški za sve oblike lica. Od zavjesa, do bottleneck šiški i zato istražite sve mogućnosti i isprobajte svoj stil.

Grubo ošišan bob

Oštar bob jedan je od najmodernijih stilova sezone. Frizer Davis objašnjava da iako ideja o bobu s grubom linijom kose nije nova, još uvijek izgleda impresivno i ostaje u trendu 2022. Razdjeljak kose mora biti simetričan za pravi učinak.

Kratke frizure

Frizure poput bixie, mixie ili kraćeg boba savršeni su način da napravite nešto novo.

Ovaj stil se posebno preporučuje u toplijim mjesecima jer uklanja težinu kose i čini vas rasterećenim na visokim temperaturama.