Šiške su glavna tema u industriji ljepote. 

Elegantne žene diljem svijeta prihvatile su ovaj trend kako bi izgledale kao Parižanke, a Lily Collins iz popularne serije Emily in Paris upravo je potvrdila da ćemo ovu frizuru viđati posvuda u 2022. godini.

Bottleneck šiške zapravo su nonšalantna verzija tzv. zavjesa šiški.

Mnogo je jednostavniji oblik za šišanje i stiliziranje. Također su kraće u sredini i duže sa strane, ali su oblikovane tako da izgledaju cool i opušteno, bez puno truda. Također, oblik im je manje ravan i više zaobljen, zbog čega izgledaju više retro nego šiške zavjese.

U nastavku saznajte sve što biste htjeli znati o bottleneck šiškama.

Što su zapravo bottleneck šiške?

Vrlo slične zavjesa šiškama, inspirirane su sedamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Margot Robbie i Dakota Johnson proslavile su ovakav izgled šiški na naslovnicama poznatih magazina. Ovakav tip šiški pristaje svim formama i oblicima kose. 

Oblik je u sredini kraći, a širi se sa strane i doseže dužinu do jagodica. Iako daje vintage osjećaj, bottleneck šiške vrlo su moderne.

Na što treba obratiti pažnju?

Inzistirajte na stilu čija bočna dužina seže do jagodica, a kut šišanja odredit će vaš frizer na temelju oblika lica. Ideja je da vam šiške obavijaju lice i da daju slojevit učinak. Sredina bi trebala biti znatno kraća i mekanije ošišana. 

Kako da održavate bottleneck šiške?

Održavanje ne može biti jednostavnije. Ovakav tip šiški je odličan za one koji nisu sigurni hoće li im šiške stajati. Ne morate ih šišati često jer kada izrastu, svejedno izgledaju dobro.

Kako se stiliziraju bottleneck šiške?

Koristite vaše uobičajene preparate za stiliziranje poput laka za kosu ili voska za stiliziranje. Ako želite uredan izgled, morat ćete češće posjećivati frizera ili samostalno podrezivati šiške.

Važno je kako sušite vaše šiške. Postoji nekoliko tehnika, ovisno o obliku vaših šiški, no najčešća je preporuka da vaše šiške sušite postavljajući sušilo za kosu direktno iznad šiški i usmjerite puhanje prema dolje. 

Ako vam fali volumena, koristite suhi šampon za pranje.