Minimalizam u beauty rutini vlada već neko vrijeme, ali čini se da se 'sređeniji' lookovi vraćaju. To nas ne čudi jer smo u pandemiji provodili vrlo malo vremena sređujući se i vodeći brigu o svom izgledu. 

Prirodniji valovi polako izlaze iz mode i vraćamo se frizurama nalik na one iz šezdesetih godina. Najčešće se radi o vrstama feniranja kose koji nam daju dašak glamura i luksuza.

Također, isprobavamo nove make up lookove, proširujemo svoj stil i pridajemo više pažnje izgledu kose.

Kada je u pitanju kosa, obožavamo blowout stil feniranja.

Na Tjednu mode u Parizu predstavljena je frizura koje se sjećamo iz prošlosti, a čini se da doživljava veliki povratak.

blowout frizura postala je popularna na fashion weeku
Profimedia 

Ako ste pratili Tjedan mode, vjerojatno ste uočili predivni blowout po uzoru na šezdesete godine ili drugim riječima način sušenja kose kojim postižemo volumen, bez upotrebe uvijača ili pegle za kosu.

Za povratak ove frizure zadužen je frizer Jamesa Pecisa, koji je vodio računa o kosi Chanelovoj reviji. 

Ovakav stil feniranja može se postići na nekoliko načina. Prvi je svakako odlaskom omiljenom frizeru kojem vjerujemo. Takav frizer će bez problema napraviti ovu frizuru. 

Drugi način je feniranje velikim četkama, od korijena prema van. Najčešće se za ovu vrstu frizure koriste drvene četke, a najvažnije je da vam kosa nije potpuno suha te da ju učvrstite za četku od korijena i izvlačite koristeći sušilo za kosu. Potrebna je praksa, no ovaj način je zbilja jednostavan i osigurava odlične rezultate. 

Na Chanelovoj reviji predstavljena je blowout frizura
Profimedia 

Nadalje, ovu frizuru možete postići i koristeći viklere kod kuće. Preporučujemo da viklere pričvrstite gumicom uz korijen, kako bi ostvarili snažniji efekt blowout frizure. 

Na kraju, razdjeljak treba biti duboko sa strane, a kosu možete pričvrstiti ukosnicom. 

Ove frizure 90-ih su nosile Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Christy Turlington i mnoge druge poznate dame pa je tako dobila nadimak 'frizura supermodela'.