Ako ste spremni promijeniti nešto na svojoj kosi, predlažemo da se prvenstveno zabavite stiliziranjem različitih frizura.

Ove sezone u drugi plan padaju ukosnice, gumice i svi drugi ukrasi za kosu jer velika kopča postaje obavezan dio dobre frizure.

Da, da, ovaj megapopularni modni dodatak devedesetih doživio je veliki povratak, a s tim u vezi pripremili smo  upute za sve dužine i tipove kose, a ako još ne znate kako da stilizirate predlažemo da se inspirirate u nastavku teksta.

1. Duga kosa

Za stiliziranje duge kose potrebna vam je velika kopča i to po mogućnosti što veća! Za opušteni izgled kosu trebate zarolati oko prsta, podići je i jednostavno učvrstiti kopčom.

2. Kratka kosa

U ovom slučaju kratku kosu smatramo nešto dužom od rubova uha, kao što je npr. bob. Možete je oblikovati baš kao dugu kosu, ali će vam trebati puno manja kopča. Također, odlično rješenje je podići samo prednje pramenove, a ostatak kose ostaviti da leprša.

3. Kosa srednje dužine

Srednja dužina omogućuje bezbroj frizura kada je u pitanju oblikovanje kose kopčom. Naši favoriti su: niska punđa i raspuštena pletenica učvršćena velikom kopčom. Ono što je super je to što sve ove frizure traju samo nekoliko sekundi, a kako biste ih uspješno izveli pogledajte video:

4. Gusta kosa

Stiliziranje guste kose sa sobom nosi određene poteškoće. Ako želite osigurati da vam kosa ostane na mjestu nekoliko sati i dalje ćete morati koristiti gumicu za pričvršćivanje niskog repa i dopustiti mu da se zarotira bez raspadanja.

Baš kao i ostali izgledi, pramen kose potrebno je okrenuti oko kažiprsta i učvrstiti velikom četvrtastom kopčom. Koristeći serum za kosu zavrtite vrhove prstima i dopustiti im da padaju preko kopče. 

Frizura s kopčom za gustu kosu
Instagram 

5. Tanka kosa

Za razliku od guste kose, glavni cilj tanke kose nije ukrotiti vlasi. Umjesto toga, omotajte kosu oko kažiprsta, uvrnite je u smjeru suprotnom od kazaljke na satu kako biste stvorili petlju, a zatim je pričvrstite kopčom. Elegantna frizura spremna je u tren oka!

 6. Kovrčava kosa

Ovisno o dužini kose, ostavite neke pramenove puštene s prednje strane, a većinu kose uvijte. Pričvrstite uvijeni dio velikom kopčom i popravite sve zalutale vlasi.

Frizura s kopčom za frčkavu kosu
Instagram