TikTok je postao glavna platforma na kojoj se rađaju (ili postaju viralni) novi trendovi u svijetu ljepote.

Primjer je valovita frizura 70-ih u stilu Farrah Fawcett koja već ima 1,7 milijardi pregleda, tu ide još jedan trend frizure koji postaje sve popularniji, a zove se 'wolf' frizura. 

To je frizura koja osvaja generaciju Z, toliko da je obožava Billie Eilish, ali i regionalne zvijezde poput Sare Jo. 

Ovaj tip frizure odaje počast svom imenu zbog toga koliko divlje i žestoko izgleda.

Možemo ga definirati kao savršenu mješavinu između izgleda koji prikazuje isprekidane slojeve koji prekrivaju uši i uokviruju lice, povećavajući njegov volumen na vrhu glave i stanjivajući ga prema potiljku, i između šišanja koji je izrezan. britvom kako bi kosa dobila puno tijela i teksture, posebno u najvišem dijelu lubanje. Ovdje su guste šiške obavezne, bilo da ide kao zavjesa ili na stranu.

Ova verzija koju smo upravo opisali je 'službena', iako wolf frizura ima mnogo varijanti ovisno o duljini i gustoći vaše dlake.

Na TikToku se možete inspirirati s puno stilova i ideja, budući da trend hashtag wolfcut već ima više od 395 milijuna pregleda koji vam čak pokazuju i kako sami napraviti frizuru, kod kuće i za nekoliko minuta.

Vrste wolf frizure

Mekani wolf rez

To je suptilnija verzija wolf frizureu kojoj je njezin oblik blago naglašen, ali ne mijenja radikalnu grivu ili crte lica. To se može bolje kontrolirati na dugoj i XL kosi, a možete čak i pratiti jedan od TikTok vodiča kako biste to sami učinili tehnikom konjskog repa.

Čupavi vučji rez

Mnogo je čupavije od mekanog wolf reza, što znači da odražava više volumena, gustoće i teksture zahvaljujući paradnim slojevima. Potpuno se preporuča osobama koje imaju malo kose, jer daje neusporediv volumen.

Wolf frizura za kratku kosu

Inspiracija su korejske slavne osobe, jer su obožavatelji ovog stila. U ovom slučaju, slojevi su vrlo mekani (s tijelom, ali ne toliko volumena), pretvarajući se da je rez žestoki, a da glava ne izgleda preopterećeno. Opušteno je i neuredno!

Kako stilizirati wolf frizuru?

Ako imate kovrčavu kosu, gotovo da se i ne morate previše truditi, jer samo trebate održavati hidrataciju u svojim kovrčama omiljenim proizvodom za oblikovanje kako bi izgledale fleksibilno i zdravo. Ako je vaša kosa prirodne teksture, jednostavno zamahnite vrhovima slojeva i raščupajte korijenje vrhovima prstiju.

Ali ako je vaša kosa ravna, potpuno ravno pada, primijenite ove savjete: kada operete kosu, uklonite višak vlage ručnikom i nastavite je sušiti ili sušiti fenom. Zatim nanesite proizvod za teksturiranje, dobro rasporedite, oblikujući slojeve i nekoliko puta zamahnite glavom naprijed.