U ljeto 2022. ušli smo s potpuno drugačijom percepcijom, da sve što možemo učiniti danas nikako ne ostavljamo za sutra.

Dakle, ako planiramo - planiramo danas, ako nam se putuje - putujemo danas, ako mijenjamo posao - mijenjamo ga danas... jer nikad ne znamo što nosi dan, a što noć.

Također nam je pomoglo i da manje drame i nepotrebno utrošenog vremena posvetimo promjeni frizure. Ne shvaćajte stvari tako ozbiljno – igrajte se, eksperimentirajte i krajnjoj liniji mijenjajte. Frizura i šminka tome i služe - da pronađemo ne samo jedan, nego više beauty lookova u kojima ćemo biti najbolja verzija sebe.

Najpopularnije frizure za ljeto
Instagram 

Zato ako imate tu jednu 'provjerenu frizuru' koja vam dobro stoji i ne mijenjate je godinama – izađite iz svoje komfor zone. Svima nam je ovo ljeto potrebno osvježenje pa pokoji moderan i trendi ton neće biti naodmet.

Jesu li bob, bakrene boje i šiške i dalje najpopularnije frizure? Otkrit ćemo vam samo jedno - inspiracija 70-im godinama i dalje vlada.

Profesionalni frizeri otkrili su 8 najpopularnijih frizura u frizerskim salonima.

1. Shag frizura

'Puno mi je klijenata pokazalo ovu frizuru', rekao je Roman Sys, stilist Trevor Sorbie Bristol salona. Sve su različite dužine, ali su opušteni, slobodni stilovi. Kako da to sami postignete? Ostavite kosu da se osuši na zraku kako bi zadržala svoju prirodnu teksturu i padanje, a zatim nanesite malo hidratantne pjene grubim pokretima (treba postići blago raščupan izgled)'.

2. Srednja dužina

'Mnogi su ponovno bili u izolaciji te nisu imali izbora nego pustiti kosu. Objašnjava Dylan Brittain iz George Square salona. 'Sada kada su saloni ponovno otvoreni, mnoge klijentice žele zadržati svoju duljinu, ali se riješiti svih oštećenja i ispucalih vrhova te se odlučuju za prekrasan, tupi stil srednje dužine. Njegova najveća prednost je što izgleda nevjerojatno zdravo, ali je i svestran – može se stilizirati na toliko različitih načina.'

3. Plavi balayage

'Balayage radimo kada želimo postići baby plavu nijansu', kaže Samantha Cusick 'Klijentice i dalje žele zadržati više prirodne boje u korijenu, a manje u dužini, a nijanse pramenova su bogatije i raznolikije'.

4. Duga kosa

'Vidim kako se duga kosa vraća', kaže George Northwood, slavni frizer i osnivač Undonea. 'Mnogi moji dugokosi klijenti tražili su od mene samo da ošišam vrhove, jer duga kosa nikada nije izgledala elegantnije – pogotovo kada je zdrava i sjajna. Jedini savjet je da svoju dugu kosu nosite valovitu, a ne ravnu, kako biste izgledali elegantnije'.

5. Odvažne boje

'Kada je riječ o boji, postoji mnogo različitih zahtjeva', objašnjava AJ Lordet, kolorist u salonu Frederic Fekkai u New Yorku. 'Jedna vrsta klijenata dolazi tražeći nešto sasvim drugo. Žele transformirati izgled ekscentričnim tonovima poput ružičaste, boje lavande ili zelene.' Milenijalci su pokrenuli ovaj trend, a mi bismo ga preporučili svima koji imaju urban stil i vole kršiti pravila.

6. Šiške

Prva asocijacija na beauty look pred vama? So French. Jack Baxter kaže da nikada nije odrezao toliko šiški kao u ovom razdoblju. Više nije ni važno kakav oblik lica imate, jer postoji širok izbor stilova za svačiji tip. Od zavjesa šiški do bottleneck šiški - istražite sve mogućnosti i isprobajte ovaj stil (naravno, uz pomoć profesionalnog frizera).

7. Grubo odrezan lob

Odlučite se za bob ili lob - nećete pogriješiti. Obje frizure čine lice mekšim, a cijeli izgled puno stiliziranijim. Vicky Anne Hoskin iz salona The Grove kaže kako je ključno da ovaj stil izgleda bez napora, bez puno truda i dotjerivanja, kao i da bude lagano valovit. Duljinu ćete morati redovito održavati kako frizura ne bi izgubila oblik, ali isplatit će se.

8. Kratke frizure

'Kratka kosa i pixie frizure izvrstan su način da napravite nešto novo, zabavno i drugačije. Ova frizura posebno se preporučuje u toplijim mjesecima jer rasterećuje kosu i čini da se na visokim temperaturama osjećamo opuštenije. Lako je stilizirati s proizvodima za oblikovanje', Dylan Brittain.