Jeste li znali da se konture lica, osim iscrtavanjem šminke, mogu postići i adekvatnom frizurom koja odgovara vašem obliku lica? Želite li ublažiti svoju okruglu formu, to možete učiniti zahvaljujući pažljivo odabranoj frizuri koja će vas učiniti mršavijom.

Način na koji je vaša kosa ošišana može biti ključan za to hoćete li na prvi pogled ostaviti dojam punije ili fit osobe. Zbog toga je vrlo važna suptilna definicija lica s pravom frizurom. Pravilo broj jedan za osobe s okruglim licem je da izbjegavaju frizure s oštrim linijama jer će vaše crte izgledati još okruglije. Umjesto toga, trebate stvoriti manje volumena oko lica.

Donosimo vam tri najbolje frizure koje će vam garantirano izdužiti lice.

Lob frizura

Ovo je možda najbolje rješenje. Dugi bob idealno će zaokružiti okruglo lice i učiniti ga vitkijim. Odlučite se za dužinu koja vam je desetak centimetara ispod brade, a najbolje je da je u razini ključne kosti. Želite li malo kraću frizuru, dobro je da vam je kosa ošišana u više slojeva, a ne smijete odabrati bob koji vam je iznad brade.

Stepenasta frizura

Želite li imati nešto dužu kosu, odlučite se za frizuru s više slojeva. Ova vrsta frizure stvorit će iluziju mršavijeg lica. Jedino o čemu treba voditi računa je stvoriti volumen u donjim dijelovima kose, kako bi lice izgledalo skladno. Previše volumena na stranama lica samo će učiniti da izgledate neprirodno. Ovisno o teksturi vaše kose, ovu frizuru možete nositi ravno, ali odlično izgleda i kada je valovita.

Duže šiške

Duge šiške također su odličan izbor za djevojke koje žele izgledati vitkije. Odlučite se za duboke šiške i nosite ih s razdjeljkom po sredini ili sa strane. Ovo je odličan način da izdužite lice, ali i da istaknete oči. Na kraju, osim o obliku lica, pri odabiru frizure uzmite u obzir strukturu i gustoću kose, kao i dnevne navike te vodite računa o osobnom stilu.