Jesen je pred vratima, a sigurni smo da ste kao i mi spremni za promjenu. Stoga odjurite do najbližeg frizera kako biste svojoj kosi dali prijeko potrebnu jesensku nadogradnju.

U nastavku vam donosimo boje kose koje će biti u trendu ove jeseni.

1 Boja meda

'Ova boja ima smeđu bazu koja je istaknuta ili posvijetljena tehnikom balayage. 'Ovo ima dimenziju bez pretjeranog posvjetljivanja ili previše truda', rekao je kolorist Rex Jimieson iz Maxine Salona u Chicagu.

Dodaje da, ako vam kosa nikad nije bila bojana, ovaj istaknuti izgled možete postići bez upotrebe izbjeljivača. 'Djeluje na prirodnoj kosi koju želite održati zdravom, ali posvijetliti folijom ili balayageom. To znači da nema stare boje, ispiranja ili sjaja bilo koje vrste ili ćete vi i vaš kolorist biti razočarani.'

2 Platinasto plava

Do sredine 2000-ih, pop zvijezde poput Britney Spears i Christine Aguilere vinule su ovu boju u sam vrh trendova, a nakon njih, Paris Hilton postala je glavna platinasta plavuša. Danas, popularnost platinasto plave i dalje raste, Paris je se godinama ne odriče, a Kim Kardashian obožava već mjesecima.

Ako imate nijansu platinasto plave kose, možete kombinirati sve nijanse jesenske i zimske palete u svojim odjevnim kombinacijama jer ova nijansa podiže svaku kombinaciju.

3 Pastelne nijanse

Pastelni pramenovi najbolje pristaju ženama s plavom kosom. Unose jedinstvenost boje i osvježenje u kosu. 

Jedne od najpopularnijih pastelnih boja za jesen su boja lavande i ružičasta.

Ukoliko ste se odlučili za pastelne pramenove, trebali biste koristiti što manje šminke i nositi suptilnije boje odjeće. Frizura koja će istaknuti vaša pramenove je klasična pletenica. 

4 Bakrene nijanse

Hladni i puderasti bakreni tonovi bit će vrlo popularni u nadolazećoj hladnijoj sezoni. 

Ova boja kose obilježila je 70-te, a novu trendi nijansa pod nazivom 'Strawberry brunette' koja donosi dozu smeđe nijanse, ali zadržava zavodljivi nježni crveni odsjaj mogli smo vidjeti posvuda ovog proljeća i ljeta.

Kendall Jenner obojala se u 'strawberry brunette' nijansu
Profimedia 

Sastoji se od mnogo različitih nijansi smeđih i ružičasto-crvenih pramenova, a ova sjajna kombinacija boja zapela je za oko poznatim ljepoticama poput Zendaye i Kendall Jenner koje su otprije upečatljive po svojim tamnosmeđim nijansama kose.