Društveni standardi ljepote neprestano se mijenjaju i prešli su dug, zanimljiv put od ideala sablasno bijele napudrane kože, snažnih rimskih nosova i sićušnih, stisnutih usana dama oslikanih ljubavlju i požudom u renesansnim slikama.

Proteklih nekoliko desetljeća trend se pomaknuo prema velikim usnama koje praktički mole da ih se poljubi.

Skloni smo razmišljati o ljepoti kao o entitetu koji posjedujemo i da je svačiji jedinstveni izgled ono što čini spektar ljepote potpuno subjektivnim i uzbudljivim. Osim toga, samopouzdanje nadmašuje i nadživljuje sva društvena očekivanja ljepote, pa savjetujemo da započnete tamo.

Korijen osjećaja samopouzdanja počinje sa zdravom dozom ljubavi prema sebi, a potencijal punoće vaših usana dolazi od malo njege.

Povećajte usne prirodnim putem
Instagram 

Napravite piling

Suhe, blijede i smežurane usne nije idealno plato za mazanje ruža, balzama ili sjajila. Piling će vaše usne osloboditi suhih, ljuskavih ljuskica i prokrviti to područje. Ovaj dodatni protok krvi prirodno popunjava nekoliko pukotina za trenutnu punašnost i donosi rumenu i ružičastu nijansu vašim prirodnim usnama za malo boje. Piling za usne savršen je za taj zadatak, a većina njih na tržištu je na bazi šećera, pa ako vam malo uđe u usta (a hoće), savršeno je sigurno i vjerojatno pomalo slatko. 

Hidratacija

Piling je kratkotrajni trik, pa umjesto da trljate usne u intervalima tijekom dana, pobrinite se da sebe i svoje usne hidratizirate bogatim balzamom i, naravno, pijte vodu. Ako ne unosite odgovarajuće minerale i elektrolite, nećete primijetiti veliku razliku u napunjenosti kože ili usana, stoga dodajte elektrolit u vodu barem jednom dnevno.

Pažljivo skrivanje

Sada je vrijeme za prave trikove. Koristeći malo korektora na površini usana počevši od sredine i stapajući se prema van, stvorit ćete iluziju većih usana prije nego što stavite boju na usne. Najbolje izgleda s mat nijansama ili baršunastim satenom, ali ne s visokim sjajem jer je tekstura previše mokra i stvorit će neuredan izgled. Stavite mat tekući ruž ili ruž sa satenskom teksturom kako biste dobili savršen izgled. Također, korištenje olovke nanešene tankim kistom za usne nakon što nanesete boju usana po izboru dotjerat će liniju kako bi je definirala.

Strateški linija

I, nikad ne zaboravite vašeg najboljeg prijatelja, olovku za usne. Ne samo da ovo pomaže da vaša boja usana bude sadržana u pravom opsegu (odnosno da ne postignete izgled Jokera), već vam daje i malo kreativnosti o tome gdje želite definirati liniju usana. Definitivno sugeriramo da je suptilnost ključna ovdje.

Vrlo dojmljiva razlika može se napraviti ako olovkom unesete jedva izvan linije usana, uglavnom na središnjim rubovima usana i približite se pravoj, prirodnoj usnici u kutovima usta. Pretjerivanje samo s Kupidovim lukom može promijeniti oblik vašeg konačnog izgleda. Nalik je lutki s crvenim, dubokim ružičastim i nijansama bobičastog voća, ili sparan sa spektrom golih nijansi.

Dodajte sjaj

Na isti način na koji piling izglađuje stvari, sjajilo će također pomoći vašim usnama da reflektiraju svjetlost za veći izgled. Ako sjajilo baš i nije vaš prvi odabir, pokušajte ga nanijeti samo na središte usana, tako da sjaj bude zadržan, ali stvara ozbiljno isticanje.

Suptilna kontura

Malo bronzera na donjem dijelu donje usne - točno gdje se pojavljuje prirodna sjena - može pomoći. Upotrijebite kist za nanošenje sjenila kako biste napravili tanku crtu točno u središtu ispod donje usne kako biste pojačali sjenu i učinili da vaša usna izgleda voluminoznije.

Isprobajte stimulirajući balzam

Ako više volite biti potpuno prirodni i želite puni potencijal bez bojanja usana ili šminke, stimulirajući sastojak u balzamu ili ulju za usne može vam pomoći vratiti željenu cirkulaciju na vaše usne za jednostavno ponovno nanošenje tijekom cijelog dana. I paprena metvica i cimet su nevjerojatno stimulativni - čak možete osjetiti trnce. Potražite proizvode koji ih već sadrže u formuli ili jednostavno dodajte kap eteričnog ulja u svoj omiljeni balzam za usne. Ako niste sigurni imate li osjetljivost na bilo koje ulje, prvo isprobajte na malom komadu kože na ruci.