Posebno frustrirajuća stvar, a događa se često - čista kosa, a neugodan miris. Na koje navike trebamo obratiti pozornost ako ne želimo miris dima u kosi nakon svakog izlaska?

U nastavku saznajte nekoliko brzih i jednostavnih načina da vaša kosa miriše lijepo i svježe.

1 Koristite mirisni suhi šampon

Kada je riječ o tome da vaša kosa izgleda svježe i miriše čisto u nekoliko sekundi, prvi koji će vam pomoći je šampon. Preporučamo korištenje mirisnog suhog šampona kako biste što prije maskirali sve mirise u kosi.

2 Prosušite kosu fenom

Jeste li znali da korištenje sušila za kosu na smrdljivoj kosi može pomoći u uklanjanju mirisa? Pojačajte fen i prođite njime po cijeloj dužini kose kako bi ponovno zamirisala čisto.

3 Redovito perite češalj i četku za kosu

Kao što morate redovito prati kosu, morate održavati higijenu češlja i četke za kosu. Ako ne čistite svoju četku za kosu, to može povećati neugodne mirise u kosi.

Ako ne čistite svoju četku za kosu, to može povećati neugodne mirise u kosi
Instagram 

4 Odlučite se za alternativu

Ono što bi moglo pobijediti neugodan miris duhanskog dima na kosi je prelazak na bezdimnu alternativu - IQOS uređaj za grijanje duhana čiji blagi miris ne kvari svježinu čiste kose. Ako niste pušač, možete ljudima oko sebe predložiti bolju alternativu tradicionalnom užitku koji je razlog mirisa duhanskog dima u vašoj kosi.

5 Koristite eterična ulja

Nanošenje eteričnih ulja poput ulja lavande ili kokosovog ulja ne samo da će dubinski hidratizirati vašu kosu, već će i dulje zadržati svježi miris.