Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OD MEGHAN DO 'NAJNESEKSEPILNIJE ŽENE SVIH VREMENA': Ovim su glumicama rekli da su 'preružne' za Hollywood

Mnogima danas poznatim glumicama na početku karijere agenti su govorili kako neće uspjeti ako ne promijene svoj izgled jer nisu dovoljno lijepe za Hollywood

kate winslet, sarah jessica parker, selena gomez Izvor: Profimedia

Holivudska industrija je nemilosrdna i često zahtjeva određene standarde ljepote, a to su na svojoj koži najbolje iskusile glumice, kojima su na početku karijera rekli da nisu dovoljno lijepe da bi se bavile glumom. Ipak, dokazale su kritičarima da nisu u pravu i danas slove za neke od najuspješnijih žena u Hollywoodu. 

Godinama unazad žene govore o nejednakosti i mizoginiji u Hollywoodu, a čini nam se da se tek odnedavno glasno i bez ustručavanja priča o tome. Neke od njih, danas velike zvijezde, progovorile su o pritiscima koje su trpjele na samom početku karijere, jer su im se nametali poremećeni standardi ljepote. Ipak, snove im nisu srušili oni koji su ih omalovažavali. Bile su hrabre, izborile su se za sebe i zato su danas tu gdje jesu.


Meghan Markle

Meghan Markle, iako se nakon udaje za princa Harryja prestala baviti glumom, na početku karijere gdje se pokazala i kao poduzetnica i filantropkinja, suočavala se sa stalnim preprekama dok je pokušavala pronaći sebe i uspjeti kao glumica. Zvijezda serije Suits je za časopis Darling jednom rekla: 'Bila sam u ranim dvadesetima, pokušavajući shvatiti vrijedim li uopće i koliko u industriji koja vam sudi zbog svega što niste za razliku od svega što jeste.'

Meghan je kazala kako u surovom i nepredvidivom svijetu Hollywooda nikad nisi dovoljno mršav, dovoljno lijep, ali si i previše mršav i previše lijep već sljedećeg dana. Sve se ipak promijenilo kad je casting direktor jednog dana konačno zaustavio Markle usred rečenice i rekao joj ono što je dugo čekala čuti nakon toliko odbijanja: 'Znajte da ste dovoljni', prenosi Elle.com.

meghan markle Izvor: Profimedia

Sarah Jessica Parker

Svi je pamtimo po ulozi Carrie Bradshaw u seriji Seks i grad, a od samog početka svoje karijere Sarah je nailazila na predrasude zbog svog izgleda, ali to je nije spriječilo da ostvari glumačku karijeru. Magazin Maxim namijenjen muškarcima svojevremeno ju je čak proglasio najmanje seksepilnom ženom svih vremena.

'Imam li umjetne grudi, botoks i silikonske usne? Ne. Odgovaram li idealima i standardima ljepote tih muškaraca? Vjerojatno ne. Jesam li stvarno najneseksepilnija žena na svijetu? To je na neki način bilo brutalno. Ali što je mogu učiniti po tom pitanju? Izgleda da jednostavno ne možeš zadovoljiti sve ljude', tada je kao odgovor na tu nelaskavu titulu rekla Sarah.

sarah jessica parker Izvor: Profimedia

Lea Michele

Na početku svoje karijere, zvijezdu serije Glee menadžer je tjerao na estetsku operaciju nosa kako bi zadovoljila standarde Hollywooda.

'Kad sam imala 25 godina s majkom sam otišla naći se s jednim menadžerom koji mi je rekao da ako prihvati raditi i surađivati sa mnom, moram ići na operaciju nosa. Moja majka je samo rekla da ni Barbra Streisand nikada nije otišla na operaciju nosa, pa tako neću ići ni ja', jasno je odbrusila Lea.

lea michele Izvor: Profimedia

Kat Dennings

Kat je još jedna glumica kojoj su savjetovali da se u potpunosti promijeni ako se ozbiljno planira baviti glumom. Ipak, ona ih nije željela poslušati. 'Na početku karijere, dok sam još počinjala, na jednom castingu su mi rekli da trebam nabaciti ten, srediti zube, ofarbati kosu i smršaviti. Hvala Bogu, nisam poslušala ni jedan savjet', rekla je Kat.

kat dennings Izvor: Profimedia

Selena Gomez

Selena je oduševila svoju publiku kada je priznala da joj stalno govore da nije dovoljno seksi ili da se mora promijeniti da bi bila prihvaćena.

'Moram vam reći, stalno mi govore da nisam dovoljno seksi, da nisam dovoljno cool, ili da sam ovo napravila, bila bih bolje prihvaćena. Zato bih vam željela reći jednu stvar – svatko od vas je stvoren da bude ono što jest. To je ono što je tako privlačno i lijepo. Molim vas da to nikada ne zaboravite, čak i kad postane teško', rekla je Selena svojim obožavateljima na jednom nastupu.

selena gomez Izvor: Profimedia

Winona Ryder

Holivudska zvijezda je jednom prilikom priznala da su joj stalno savjetovali da odustane od sna da postane glumica dok je bila mlađa jer nije izgledala kako treba, tj. nije bila 'dovoljno lijepa'.

'Sjećam se jednog posebnog razdoblja. Bila sam usred audicije i usred rečenice kada je direktor castinga rekao – slušaj, mala, ti ne bi trebala biti glumica, nisi dovoljno lijepa, trebala bi se vratiti odakle si došla i ići u školu. Nemaš ono što je potrebno', prisjetila se Winona oštrog komentara za časopis Interview.

winona ryder Izvor: Profimedia

Reese Witherspoon

Oskarovka i zvijezda hit serije Big Little Lies vodi vlastitu produkcijsku kompaniju kako bi podržala žene koje se pokušavaju probiti u industriji u kojoj dominiraju muškarci. Govoreći o tome kako su je odbili kada se prvi put okušala u Hollywoodu, glumica je za magazin You rekla: 'Morate biti koncentrirani i čvrsti jer je potreban uporan karakter da biste se nosili s odbacivanjem. Kad sam prvi put došla ovdje u Los Angeles, sve što sam čula je bilo – nedovoljno visoka, nedovoljno lijepa, nedovoljno pametna. Ali nije me bilo briga za njihovo mišljenje. Tvrdoglava sam i uporna', poručila je Reese.

reese witherspoon Izvor: Profimedia

Meryl Streep

Meryl Streep danas možda je jedna od živih legendi Hollywooda, ali nije joj bilo lako na tom putu do velike slave. Često su joj govorili da nije dovoljno privlačna da ostvari svoje ambiciozne planove. Jednom prilikom Meryl je govorila o vrlo neugodnoj audiciji kada je imala 26 godina na koju ju je pozvao sin legendarnog producenta Dine De Laurentiisa da bi igrala u očevom remakeu filma King Kong.

'Ušla sam i sin je sjedio tamo i bio je veoma uzbuđen što je doveo tu novu glumicu. Onda mu je otac rekao na talijanskom, ne znajući da ja znam talijanski – zašto si mi doveo ovu ružnu stvar. Bilo je to vrlo uznemirujuće iskustvo za mladu djevojku poput mene', rekla je ova višestruka oskarovka.

meryl streep Izvor: Profimedia

Kate Winslet

Još jedna oskarovka često je govorila o samopouzdanju i tome kako je odbijala popustiti pritiscima Hollywooda. Javno je pričala i o tome kako su joj zamjerali da je previše krupna za Hollywood. 'Kad sam imala 14 godina, učiteljica glume mi je rekla da će sve biti dobro ako se zadovoljim ulogama debele djevojčice', rekla je danas svjetski poznata zvijezda, koja se ipak ostvarila u mnogim raznolikim ulogama.

'Svaka mlada žena koju je nastavnik, prijatelj, čak i roditelj ikada obezvrijedio, jednostavno ne treba slušati ništa od toga jer sam to i ja napravila – nastavila sam i savladala sam sve svoje strahove i prebrodila nesigurnost.'

kate winslet Izvor: Profimedia

Nia Vardalos

Nia je trpjela uvrede agenta koji joj je između ostalog rekao da nema ni karakter glumice.

'Nisi dovoljno debela da bi bila karakterna glumica, ali nisi ni dovoljno lijepa da bi bila glavna glumica. Osim toga nema uloga Grkinja. Ja sam joj odgovorila da se slučajno ne ustručava i da slobodno kaže sve što želi, a nakon toga, ona me je otpustila', objasnila je Nia.

nia vardalos Izvor: Profimedia

Povezane vijesti

Magazin

Royals