Ime Mojmire Pastorčić ovih se dana nevjerojatno 'gugla' na Internetu. Kako i ne bi, kada su počela šuškanja o tome da jedno od najpoznatijih i zaštitnih lica 'RTL Direkta' prelazi na novu televiziju.

Mojmira Pastorčić, 38-godišnja novinarka i urednica, opovrgnula je glasine o tome da prelazi na TV Una.

'Da, zvali su me da budem voditeljica Dnevnika na TV Una, ali kolegama sam se zahvalila na komplimentu i odbila njihovu ponudu. Ne napuštam emisiju koju uređujem i vodim, i koju smo pretvorili u jednu od najgledanijih i najprepoznatljivijih emisija u Hrvatskoj, zbog čega ovog petka, 1. listopada krećemo i s novim izdanjem. Sama ga uređujem i vodim, i osjećam dovoljan pritisak i nervozu i bez ovih naklapanja o mom tobožnjem transferu. Hvala na interesu', poručila je Mojimira za RTL.hr.

mojmira pastorcic
Dražen Kokorić 

Samozatajna Mojmira o svom životu ne otkriva mnogo. U jednom intervjuu za Jutarnji list tek je otkrila po kome je dobila ime.

'Moj tata se zove Mojmir Pastorčić. On nije htio da se zovem Mojmira, ali moja mama i dvije sestre, Marija i Uršula, su ga demokratski nadglasale. Negdje do moje 20. godine s kim god sam se upoznala i rekla kako se zovem, odgovor je bio: ‘Molim? Kako? Šta?’. Sada se više nitko ne čudi. Iako, nikad nisam upoznala niti jednu drugu Mojmiru', ispričala je tada.

Pastorčić na RTL Direktu radi već tri godine. Karijeru je započela kao novinarka i reporterka, a danas je prepoznato lice koje je u tu emisiju, koju uz nju vodi Zoran Šprajc, unijela i svoj izričaj. Emisija, koja se dosad prikazivala četiri dana u tjednu, odsad će se prikazivati i petkom.

'RTL Direkt petkom bit će malo drugačiji format, bliskiji late night showu. Sama ga uređujem i vodim, i osjećam dovoljan pritisak i nervozu i bez ovih naklapanja o mom tobožnjem transferu. Hvala na interesu', poručila je za RTL.hr.

mojmira pastorcic
Instagram 

Pet godina bila je u vezi s kolegom, sportskim novinarom Markom Vargekom, a onda je vezi došao kraj. Vargek je trenutno u vezi s redateljicom Arijom Rizvić, no Mojmira svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti.

Jedno je sigurno – višestruko nagrađivanu novinarku gledatelji će i dalje imati priliku pratiti na RTL-u.