Otkad su Meghan Markle i princ Harry napustili kraljevsku obitelj, mjesecima se nagađalo o pravim razlozima njihovog odlaska.

Zatim su njih dvoje odradili šokantni intervju s Oprah Winfrey i ispričali svoju stranu priče. Međutim, Meghan Markle je imala par diskutabilnih izjava koje su se kasnije ispostavile kao lažne.

Ništa nije znala o kraljevskoj obitelji

Meghan Markle na ekskurziji u srednjoj školi
Profimedia 

Iako živi u Americi, Meghan je rekla kako ništa nije znala o svom budućem suprugu i njegovoj obitelji. Naime, čak je i život princeze Diane uspio promaknuti Markle, zato što je kraljevska obitelj nikada nije zanimala. Prije nego se udala za Harryja nije vodila računa o medijskim natpisima najpoznatije obitelji na svijetu i uopće nije imala uvid u ono što je očekuje, objasnila je Meghan Markle. Navodno, nije znala ni treba li se pokloniti Kraljici.

Ona se tijekom svoje srednjoškolske ekskurzije slikala ispred Buckinghamske palače, a njezini prijatelji su tvrdili kako je cijelog života voljela čitati o kraljevskoj obitelji i princezi Diani. Također, na svom blogu je pisala o kraljevskoj obitelji.

Zabranjen mobilni telefon

Meghan Markle i Harry danas vode drugačiji život
Profimedia 

Markle je opisala da čim je zakoračila u palaču, oni su joj zabranili korištenje mobilnog telefona. Izjasnila se kako nije mogla kontaktirati svoje prijatelje niti ih pozvati da joj dođu u posjet. Međutim, kraljevski biografi su ubrzo to demantirali te objasnili kako njoj nitko ne može oduzeti mobilni telefon, a kamoli zabraniti razgovor s njezinim bliskim ljudima.

Oduzeli joj putovnicu

Markle je rekla kako su joj oduzeli i putovnicu. No, sama je sebe demantirala. Postoje fotografije s Harryjem na odmoru na Ibizi, Amsterdamu i u Nici. Sve su nastale u periodu kad je Meghan tvrdila da su joj putovanja bila zabranjena.

Vjenčali se prije službene ceremonije

Meghan Markle i princ Harry na vjenčanju
Profimedia 

Meghan Markle i Harry su za Oprah ispričali kako su se njih dvoje vjenčali prije raskošne ceremonije u kapeli Svetog Georgea. Dan prije službenog vjenčanja koje je pratilo svijet, pozvali su nadbiskupa u dvorište kuće u Windsoru. Međutim, nadbiskup je demantirao njihovu priču.

'Jedina prava ceremonija se dogodila u kapeli', tvrdio je za tamošnje medije.

Knjiga 'Finding freedom'

Knjiga Finding freedom na policama knjižare
Profimedia 

Ova knjiga naišla je na pozitivne kritike čitatelja. Velik broj primjeraka prodan je u rekordnom broju zato što je svijet želio saznati detalje sukoba Meghan i Harryja s kraljevskom obitelji.

Autori knjige su Omid Scobie i Carolyn Durand, a radi se o životu sretnog para i njihovom bijegu iz kraljevske obitelji. No, prije nego je knjiga ugledala svijetlo dana, Meghan je rekla kako oni s knjigom nemaju nikakve veze te da autori knjige sami odlučuju o čemu će pisati. Međutim, ipak se ispostavilo da je vojvotkinja od Sussexa itekako sudjelovala u pisanju svoje biografije te je utjecala na sadržaj koji će se pronaći u njoj.

Život u Kaliforniji

Bračni par ispričao je da u Kaliforniji imaju razne aktivnosti u kojima zajedno uživaju sa svojim sinom Archijem. Izjasnili su se kako si vožnju biciklom i obične šetnje nikako ne mogu priuštiti u Velikoj Britaniji pa im je u Kaliforniji, po svemu sudeći, puno bolje. Fotografije koje su se neposredno nakon takvih izjava pojavile u medijima, dokazuju da Harry i Meghan nisu bili ograničeni u Britaniji kao što tvrde.

Oni su i kod Harryja često imali izlete biciklom na kojima su odlazili na piknike u prirodu.

Titula princa malenom Archiju

Meghan Markle, princ Harry i Archie poziraju sretni
Profimedia 

Vojvotkinja od Sussexa tvrdila je kako kraljevska obitelj nije željela njezinom sinu Archieju dodijeliti titulu princa. Na kraju se ispostavilo kako kraljevska pravila ne nalažu da sin od princa, koji nije nasljednik trona, treba dobiti titulu.

Boja kože sina 

Jedna od najbolnijih tema koje je Meghan opisala kod Oprah jest kraljičina zabrinutost kakvu će boju kože imati maleni Archie. U cijeloj kraljevskoj obitelji vodili su se razgovori oko boje kože njezinog tada nerođenog djeteta dok je ona bila trudna, objasnila je Markle. No, princ Harry je demantirao i rekao kako su se takvi razgovori vodili još dok su oni dvoje bili u vezi.

Polusestra Samantha

Meghan Markle i sestra Samantha poziraju sretne
Profimedia 

Meghan je u revijalnom tonu nastavila izjavljivati laži pa je rekla kako svoju polusestru nije vidjela gotovo 19 godina. Međutim, ljudi su brzo pronašli sliku Meghan Markle koja se smije i grli Samanthu na njezinoj maturi 2008. godine. To je bilo prije 13 godina.

Pismo za oca

Thomas Markle plače
Profimedia 

Još jedna dramatična situacija u životu vojvotkinje jest odnos s ocem. Thomas je proslijedio pismo medijima koje mu je Meghan napisala. Nakon što je ono dospjelo u javnost, Markle je tvrdila kako je riječ o teškoj povredi privatnosti, a svaka riječ koju je napisala bila je namijenjena samo njemu.

Vojvotkinja je tužila veliki broj tabloida zbog objave sadržaja pisma. No, Jason Knauf tvrdi da posjeduje dokaze u vidu e-mail poruka, razmijenjenih s Meghan. Može se zaključiti da je pismo ocu pisala vodeći računa o javnom mišljenju o njoj, ako ono dospije u medije. Meghan je kako kaže Knauf, na umu imala samo jednu stvar, a to je održati dobru sliku o sebi u javnosti.

Više fotografija vojvotkinje pogledajte u galeriji.

Profimedia Meghan Markle i odnos s kraljevskom obitelji