Priča o poslovnim postignućima Brooklyna Beckhama, najstarijeg sina slavnih Davida i Victorije, iako s mnogim preokretima i promjenama smjerova, za mnoge je korisnike društvenih mreža prvenstveno komedija.

Za one koji ne znaju, Brooklyn je zaradio nelaskavu titula 'nesposobnog sina' nakon što se okušao u nekoliko karijera i svima (ne)slavno propao. Iako ga je supruga Nicola Peltz, koja inače manje više uspješno ganja glumačku karijeru, javno branila i govorila koliko mu teško padaju velika očekivanja, navodno je i ona bijesna zbog toga što 23-godišnjak ne može zadržati posao, čak ni uz debele veze koje imaju njegovi, a i njeni roditelji.

Nicola Peltz i Brooklyn Beckham su u braku
Profimedia 

Svoje prve radne korake Brooklyn je napravio kao barista još 2015. godine, zatim se okušao u nogometu pokušavajući krenuti očevim stopama. Brzo se pokazalo da sin jednog od najslavnijih nogometaša na svijetu nije naslijedio očev veliki talent, a navodno se nije previše ni trudio.

Nakon što mu je propala nogometna karijera, okrenuto se rezervnoj karijeri obaju svojih roditelja i postao model pa se u nekoliko godina pojavio na naslovnicama raznih modnih časopisa.

2015. udružio se s bendom The Vamps i pojavio se u spotu za njihovu pjesmu ‘Wake Up’ gdje je izvodio neke pokrete iz parkoura. Mnogi su tad vjerovali da je time pokušao pokrenuti glumačku karijeru, no ni od toga nije bilo ništa.

Puno toga se pisalo i govorilo o Brooklynovim vještinama u fotografiji, ali najčešće o tome da nisu baš dobre. Unatoč tome što je dobio odlične prilike da stekne fotografsko iskustvo, prvo kao asistent proslavljenog modnog fotografa Rankina, a zatim i kao student na Parsons School of Design u New Yorku.

Nicola Peltz i Brooklyn Beckham vjenčali su se 2022. godine
Profimedia 

Njegova karijera asistenta neslavno je završila kad je ekipa koja je redovito radila s Rankinom komentirala kako ne mogu vjerovati koliko je nesposoban, a od fotografske škole je sam odustao.

Još jedan pokušaj da zaradi (ili u njegovom slučaju potroši) novac je bio kad se okušao u karijeri celebrity chefa, a čini se da se ovoga nastoji ozbiljnije uhvatiti, unatoč blago rečeno posprdnim komentarima koje redovito zarađuje objavljujući svoje recepte na društvenim mrežama.

Sve je kulminiralo njegovim nastupom u kulinarskom showu. Tom je prilikom osam minuta pripremao sendvič i zaradio teško ismijavanje internetskih korisnika, a Mirror navodi da je produkcija na to potrošila oko 100 tisuća dolara.

Međutim, mladi Beckham se na oštre komentare ne obazire pa je sad najavio da radi na novom kulinarskom showu. O tome je progovorio u nedavnom intervjuu za Bustle, a iako nije otkrivao puno detalja, objasnio je da ćemo ga gledati kako kuha u nekim od etabliranih restorana.

‘Ja nisam profesionalni kuhar, uopće’, istaknuo je Brooklyn.

Kad ga je novinar pitao ima li ambicije otvoriti vlastiti restoran, priznao je da mu se sviđa ideja o otvaranju britanskog puba u Los Angelesu.

‘Jeste li ikad bili u pravom engleskom pubu? S niskim stropovima, gdje je sve mračno i miriše na staro pivo? Ali, naravno, bit će više usmjereno na estetiku, na hranu i na pivo. Htio bih uvoziti pivo iz Irske’, ispričao je Brooklyn.

Inače, Brooklyn je tijekom pandemije sa suprugom Nicolom snimao kako kuha u njihovom domu i objavljivao videa na Youtubeu, a čak je na Facebook Watchu imao i svoj show ‘Cookin’ With Brooklyn’ od osam epizoda.

U svakoj je epizodi kuhao s nekim poznatim chefovima poput Nancy Silverton, Roy Choijem i Nobuo Matsuhisom, no njegov show nije dobio baš dobre kritike. Svaka ga je epizoda koštala 100 tisuća dolara i zahtijevala ekipu od 62 osobe.

Kako će proći njegov novi show, ostaje nam da vidimo.