Novi dan, nova debata Mirjane Hrge! Naime, bivša je televizijska voditeljica na Facebooku otkrila da je oduševljena japanskom kulturom i mentalitetom pa je ušla u raspravu s HRT-ovim redateljem koji smatra da Hrvati svijest 'Zemlje izlazećeg sunca' - nikad neće dostići.

Hrga je na društvenim mrežama objavila citat s jednog domaćeg portala u kojem je izneseno kako je dio japanske kulture očistiti mjesto koje napuštajute da su isto napravili nogometaši Japana nakon što su se oprostili od Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru.

Mirjana Hrga postala je poduzetnica
Story arhiva 

'Ako krenemo sad, za koliko generacija bismo mogli postići ovaj kulturno-mentalni standard?', napisala je Mirjana.

Njezinu objavu komentirao je HRT-ov redatelj Željko Musić koji je, također, nezadovoljan mentalitetom Hrvata, a za sve je okrivio politiku. Osim toga predložio je Hrgi, kojoj 'politika nije glavni krivac', da u svoj restoran zaposli lokalnog političara.

Hrga je naglasila kako ne priznaje Musićeve iznesene argumente kojima krivi vladajuće za trenutno stanje uma  u Hrvatskoj te je istaknula kako, prema njezinom mišljenju, 'sve proizlazi iz kuće'.

'U normalnim obiteljima dok dođeš do te spoznaje već si dobio par šamara zbog kore banane bačene na ulicu, tako da ti ni ovaj argument ne priznajem', replicirala mu je Mirjana koja je tim komentarom zaključila njihovu raspravu.

Mirjana Hrga i Željko Musić rasprava
Facebook 

Inače, Mirjana Hrga redovito prati utakmice Vatrenih na aktualnom Svjetskom prvenstvu pa je tako nedavno komentirala Marka Livaju i njegovu objavu o hrvatskoj zastavi koja se spominje u jednoj navijačkoj pjesmi.

Nije to obična tkanina, srce mi kao najveća planina, ponosa, uhvati me navala, kad se zavijori iznad naših glava’, napisao je u opis fotografije na kojoj slavi gol, a Mirjana je na svom Facebooku napisala sljedeće:

‘Nije to obična tkanina...’ - refren nosi pjesmu kojoj možeš naći milijun mana, ali poruka je snažna. Za one koji osjećaju. Za one koji ne osjećaju, ne osuđujem, jer to se ne uči. Nisu krivi. Izbor ove pjesme, u nekakvoj mojoj magli, napravio je više za razumijevanje Sjevera i Juga, nego stotine loših članova Uprave ili sastanaka s HNS-om. Ne znam mnogo o Livaji, ali čini mi se da nije slučajno ikona Hajduka. Za taj status moraš imati i srce i glavu. I moć da mijenjaš sebe i druge’, napisala je na Facebooku.

Marko Livaja igrač je Hajduka
Profimedia 

Inače, riječ je o pjesmi Ivana Mandića ‘Hrvatska zastava’, a neki Hrvati priznali su kako su prvi put čuli pjesmu zahvaljujući Livaji.