Holivudska glumica Angelina Jolie sa svojim bivšim suprugom Bradom Pittom ima šestero djece, a jasno je da podmladak jednog od najslavnijih bivših parova privlači puno pozornosti.

Osim njihove prve biološke kćeri Shiloh, o čijoj se navodnoj transrodnosti godinama raspravlja, puno pozornosti dobiva njihov najstariji posvojeni sin Maddox Chivan Jolie Pitt koji danas slavi 22. rođendan.

Maddox Jolie Pitt slavi 22. rođendan
Terma,Bruce,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Iako je odrastao pod svjetlima reflektora mladi Maddox izbjegava pozornost medija i javnosti, a zbog školovanja se odvojio od obitelji i osamostalio pa ga rijetko viđamo s braćom i sestrama. Trenutno studira biotehnologiju u Južnoj Koreji na Sveučilištu Yonsei.

'Jako sam ponosna i nadam se da ću vidjeti sve što će postići', rekla je jednom prilikom Angelina.

Maddox Jolie Pitt prvo je posvojeno dijete Angeline Jolie
pacificcoastnews.com / Pacific coast news / Profimedia 

Podsjetimo, Angelina je posvojila Maddoxa 2002. godine u Kambodži gdje je snimala prvi nastavak o Lari Croft. U tome joj je pomogla agentica za posvajanje, Lauryn Galindo, koja je dvije godine nakon toga završila u zatvoru zbog optužbi za krivotvorenje američkih viza za tamošnju siročad.

Upravo zato, postavilo se pitanje je li možda i Maddox među djecom koja su 'oteta' svojim biološkim roditeljima. Ipak, glumica je oštro opovrgnula takve glasine.

Inače, mnogo se pisalo da je upravo on glumičino omiljeno dijete.

Maddox Jolie Pitt je omiljeno dijete Angeline Jolie
Profimedia 

Naime, strani su mediji pisali da će Angie svoje bogatstvo u iznosu 116 milijuna dolara ostaviti samo jednom svom djetetu, Maddoxu, iako to nikada nije službeno potvrđeno.

Maddox je navodno u jako lošim odnosima s ocem koji je na njega nasrnuo u avionu kada je bio od utjecajem alkohola.

Maddox Jolie Pitt u lošim je odnosima s ocem Bradom Pittom
Profimedia 

Podsjetimo, na spornom letu nakon kojeg je Angelina tražila razvod od Brada navodno je on pod utjecajem alkohola napao nju, a kada se Maddox htio umiješati i spriječiti ga da napada Angelinu, Brad je nasrnuo i na njega. Zbog tih je optužbi završio i na sudu te se povela istraga o tome je li zlostavljač djece, a ispostavilo se da optužbe nisu imale temelja. 

Kako se Maddox mijenjao kroz godine pogledajte u galeriji: 

Profimedia Maddox Jolie-Pitt