Nikad Hrvatska bolje nije stajala na eurovizijskim kladionicama. Daju joj velike šanse za pobjedu, a sve zbog Baby Lasagne, odnosno Marka Purišića, koji je na Dori oduševio žiri i publiku pjesmom 'Rim Tim Tagi Dim'. Popeli smo se na drugo mjesto s devet posto šanse. Od Hrvatske jedino veće šanse za pobjedu ima Ukrajina. 

HRTi_-_2024-02-25_21.31.03.png
HRT 

Inače, Marko se već ranije natjecao na Dori i to 2019. godine kada je s bendom Manntra nastupao s pjesmom 'In the shadows'. Završili su na četvrtom mjestu, a mnogi ne znaju da je Marko bio gitarist u tom hrvatskom rock bendu, kojem se pridružio prije punoljetnosti. Od 2011. do 2016. je bio dio benda, a onda se ponovno vratio od 2018. do 2022. 

2226.jpg
Goran Čižmešija 

'Od samog početka i prvih proba Marko Purišić Pure je bio član ovog benda, ali nekako je na kraju ispalo da smo trojac (ili tronožac ili kako god), ali sa velikom srećom predstavljamo novog/starog člana Marka i Manntra je od danas četveročlani band i molimo novinare da nam se tako počnu obraćati! Hvala i dobrodošao', stoji na stranici benda. Marko je tada imao dugu kosu, a sada nosi kratku i plavu. 

Purišić je mnogima već poznato lice na sceni jer piše tekstove i glazbu za druge autore, pa je tako pisao za Marina Jurića Čivru. U veljači prošle godine album 'Ravenblack' grupe Mono Inc zauzeo je prvo mjesto na ljestvici 'Offizielle Deutsche Charts', što je veliko postignuće za Marka jer je on pisao tekst.

Inače, za Mono Inc bas gitaru svira Markov brat, Martin, koji djeluje pod umjetničkim imenom Val Perun.

Nakon što je pobijedio na Dori, Marko je bio izvan sebe. 

'Ja sam uvijek išao sa stavom da nije gotovo dok nije gotovo. Nisam razmišljao o pobjedi, bilo mi je važno da dam sve od sebe i da mogu zaspati jer znam da sam dao. I danas sam dao', rekao je.

Više fotografija Baby Lasagne pogledajte u galeriji: 

Press Baby Lasagna