'Ovo je moj prijedlog za sljedeći holivudski horor blockbuster. Zove se 'Hellfie. Radnja zastrašujućeg filma smještena je u noć Oscara, recimo, prije deset godina, dok se grupa veselih slavnih faca okuplja za nevinu fotografiju tijekom prijenosa dodjele nagrada. Svi glumci željni slave naguraju se u kadar i tako se široko osmjehuju u svojim smokinzima i haljinama da izgleda kao posljednji casting za ulogu klauna Boze. Simpatična fotografija potom se dijeli društvenim mrežama preko nekoliko milijuna puta. Ali, kako se ispostavilo, pametni telefon je ... uklet!', šaljivo je započeo svoj članak za New York Post kolumnist Johnny Oleksinski.

I dok se on šali, mnogi vjeruju da je fotografija na koju se referira, ona Ellen DeGeneres nastala na dodjeli Oscara 2014. godine, zaista ukleta.

Deset godina od 86. dodjele Oscara, kada je vesela voditeljica okupila popularne zvijezde za fotografiju o kojoj se dugo pričalo, životi većine protagonista s nje su se raspali.

DeGeneres, Kevin Spacey, Brad Pitt, Angelina Jolie, Bradley Cooper, Jared Leto, Julia Roberts i Meryl Streep ne mogu se pohvaliti da su im otad tekli med i mlijeko.

Prva je Ellen DeGeneres suočena s teškim optužbama 2020., u kojima se tvrdilo da je na setu njene emisije, 'The Ellen DeGeneres Show' vladala toksična atmosfera.Dvije godine kasnije 'ubila' je show koji se dotad emitirao punih 19 godina, a otada se i povukla iz javnosti.

Ellen DeGeneres je nakon skandala objavila da se njena emisija ukida
Profimedia 

Angelina i Brad Pitt razveli su se 2019. godine, a danas se sude oko skrbništva nad djecom i vinarije koju su zajedno kupili u Francuskoj. Ona je njega optužila da je fizički napao njihovog sina tijekom leta iz Francuske u Sjedinjene Države 2016. godine.

Govoreći o razvodima, 2023. godine Page Six je izvijestio da su Streep i njezin suprug Don Gummer, s kojim je bila u braku 45 godina, razdvojeni od 2017. godine.

Meryl Streep i Don Gummer.jpeg
Profimedia 

Spacey je u međuvremenu otpušten iz Netflixove serije 'House of Cards' 2017. godine nakon što ga je glumac Anthony Rapp optužio za seksualni napad, koji se dogodio dok je potonji bio tinejdžer. Nakon toga se suočio s brojnim drugim sličnim optužbama u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu, a iako je uglavnom oslobođen optužbi, njegova karijera je zamrla.

Bradley Cooper otad nije osvojio nijednu nagradu, a njegova veza s Irinom Shayk u međuvremenu je pukla.

Irina Shayk i Bradley Cooper su bili zajedno na Bahamima
Instagram 

Julia Roberts, koja je nekoć bila najveća hollywoodska superzvijezda, nizala je neuspjeh za neuspjehom od 2014.

Ni filmovi Jareda Leta nisu bili pretjerano uspješni, a u međuvremenu se odlučio se popeti na vrh Empire State Buildinga.

Četiri najmlađe osobe s fotografije - Lupita Nyong'o, njezin brat Peter, Jennifer Lawrence i Channing Tatum zasad nisu osjetili prokletstvo fotografije, ističe autor članka.