Ove subote je u Velikoj Britaniji održana proslava službenog rođendana kralja Charlesa koja je obilježena tradicionalnom paradom Trooping the Colour.

Pažnju s Charlesa ovaj put je ukrala njegova snaha Kate Middleton koja se prvi put pojavila u javnosti u posljednjih šest mjeseci. Kate se sa svojom djecom prvo vozila automobilom, zatim kočijom, a na kraju se cijela obitelj pojavila na tradicionalnom pozdravu građanima s balkona palače.

Doug Peters / PA Images / Profimedia Princ William i Kate Middleton s obitelji na balkonu

Tom je prilikom pažnju na sebe svratio vragolasti princ Louis koji je i ovaj put izvodio sve što djeca njegovih godina izvode kad bi trebala biti mirna pa je time razljutio i svoju stariju sestru princezu Charlotte koja ga je pokušavala smiriti.

Puno se pričalo i o romantičnom trenutku između Kate Middleton i princa Williama koji nije mogao očitije pokazati kakvo je stanje u njihovom braku bez obzira na glasine o preljubu.

Uz Charlesa, Camillu, Kate, Williama i njihovu djecu na balkonu su se pojavili još neki članovi britanske kraljevske obitelji, a pozornost je na samom odlasku privukao potez dame u žutom koja je princu Williamu položila ruku na leđa u znak podrške.

Princ William i Sophie od Wessexa
YouTube 

Radi se o jednoj manje poznatoj i samozatajnoj članici obitelji- Sophie grofici od Edinburgha, supruzi princa Edwarda, brata kralja Charlesa.

Nakon smrti kraljice Elizabete puno se pričalo o Sophienoj posebnoj vezi s pokojnom kraljicom, a njena fotografija na kojoj je vidimo uplakanu u crnini to je i potvrdila.

Sophie je u javnosti bila poznata kao jedna od kraljičinih najmilijih članova obitelji nakon što se udala za njenog sina, princa Edwarda.

Kralj Charles, Camilla Parker Bowles i Sophie od Wessexa
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Osobito snažnu povezanost s kraljicom ostvarila je nakon smrti svoje majke Mary Rhys-Jones koja je preminula od raka želuca 2005. godine kad je Sophiena i Edwardova kćerkica Louise imala samo dvije godine.

Također, britanski mediji prenose da je Sophie jako pogodila i smrt princa Philipa, a na njegovom se sprovodu Elizabeta najviše oslanjala upravo na nju. Nakon majčine smrti, Sophie su više puta čuli da kraljicu naziva 'mama', a ranije je izvor blizak palači otkrio da je njihov odnos zaista bio kao između majke i kćeri.

Kraljica Elizabeta i Sophie od Wessexa
Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia 

'Postoji velika ljubav i uzajamno poštovanje između njih dvije', rekao je ranije izvor za Daily Mail.

'Sophie je za kraljicu poput kćeri, jako su bliske. Vjeruje joj i oslanja se na nju više nego na mnoge', rekao je drugi izvor.

Sad je pokazala da je iznimno bliska i s Williamom, a smatra se i da veliku podršku i pomoć daje i bolesnoj Kate.

Više fotografija grofice Sophie i princa Edwarda pogledajte u galeriji:

Profimedia Grofica Sophie od Wessexa i princ Edward imali su posebnu naklonost kraljice Elizabete