Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GENIJALNI POSLOVNI POTHVAT DOMAĆE BLOGERICE: Kod nje možete UNAJMITI PREKRASNE HALJINE i uštedjeti novac

Matea Miljan Rafaj je početkom srpnja pokrenula projekt Rent4Style za najam haljina koji je brzo postao popularan.

Rent4Style by matea.miljan Izvor: Rent4Style by matea.miljan

Modna blogerica Matea Miljan Rafaj iz Ivanić-Grada pokrenula je početkom srpnja biznis koji je bio pun pogodak kod žena.

Riječ je o Rent4Style koji im omogućava da unajme haljinu za svečane događaje, a ima i ekološki pozitivnu stranu jer se izbjegava kupovina i stajanje odjevnog komada. Slogan ove destinacije za najam robe je: 'Unajmi. Nosi. Vrati'. 

Saznali smo od Matee kako je došla na ideju i kako funkcionira Rent4Style. 

Kako ste došli na ideju za pokretanje Rent4Style? Je li tome zaslužan Vaš posao modne bloggerice u kojem surađujete s dizajnerima ili je za to zaslužan čest ženski problem da kupimo haljinu za neki svečani događaj i onda samo stoji u ormaru?

Ova ideja kuhala se sigurno tri godine. Krenula sam od sebe same koja često gomila nepotrebnu robu koju nosi jednom ili nijednom i tako je sve krenulo. Gledala sam kako to rade velike, uspješne firme vani i odlučila pokušati isto. Moram priznati da mi je zaista dugo trebalo da krenem.

Jeste li očekivali takvu popularnost u kratko vrijeme budući da ste pokrenuli biznis početkom srpnja ove godine?

Strah je postojao. Nisam znala kako će reagirati naše tržište na tako nešto i odlučila sam ga testirati u početku s jako malom ponudom uglavnom svojih haljina. Doslovno u nekoliko dana pokazalo se kao puni pogodak i od tada naručujem haljine u različitim veličinama, a dio njih i šivamo. Cilj nam je imati zaista veliku ponudu svih modela i svih veličina, a vjerujem da u budućnosti ne budemo ostali samo na haljinama, nego ćemo ponudu širiti. Najbolji pokazatelj nam je kada ne stignemo objaviti službene fotke, a djevojke već rezerviraju haljine.

Čije se sve haljine mogu unajmiti, odnosno je li riječ o kreacijama domaćih i stranih dizajnera? Kako se kreću cijene najma s obzirom na odabranu haljinu, razdoblje? Nalazi li se odjeća na jednom mjestu i gdje?

Mislim da ćemo još malo pričekati na to da u ponudi vidimo modele naših dizajnera, velika želja mi je da prepoznaju potencijal svega ovoga i da u tome vide i svoju mogućnost.Pokušala sam s dvoje njih, no odgovor nije bio pozitivan, barem zasad. Do proljeća očekujemo znatno proširenje ponude kako s dizajnerskim haljinama, tako i našim vlastitog brenda Rent4Style. Cijene kreću od 250 kuna pa na dalje, ovisno o brendu, modelu, samoj vrijednosti i popularnosti haljine. Haljina u pravilu stiže dva dana prije i ponedjeljkom je dostavna služba kupi kod djevojaka koje haljinu dobivaju čistu, a vraćaju nošenu.

Mogu li zainteresirane žene doći isprobati haljinu uživo ili to ide na daljinu pa pošalju svoje mjere ili im Vi date mjere svake veličine kreacije kako bi procijenile pa ih šaljete na njihovu adresu?

Nažalost, još nemamo službeni showroom, ali vjerujemo da će doći i do toga. Mjerimo i pomažemo djevojkama što točnije utvrditi koja veličina im najbolje odgovara. Djevojke uglavnom na prvu pogode koja veličina im najbolje odgovara.

Postoje li neke haljine koje su popularnije s obzirom na boju, duljinu, neki zanimljiv detalj? Neke na koje se treba duže čekati?

Naravno. Pokazalo nam se da neke haljine u jako kratkom roku postanu jako popularne, prije svega jer dobro stoje ili su posebne, nešto skuplje i nisu odmah dostupne u trgovinama. One znaju biti rezervirane i dva mjeseca unaprijed, a neke su rezervirane čak i za svibanj iduće godine.

Je li bilo neugodnih situacija da netko vrati haljinu s primjerice mrljom, podrapanim šavom i slično? Kako to rješavate?

Nedavno nam se vratila jedna skroz uništena haljina nakon prvog nošenja, to je rizik s kojim se moramo nositi i koji je očekivan. U tom slučaju osobi se naplaćuje nastala šteta na što je upozorena potpisanim ugovorom prije najma. Neke haljinice se vrate u stanju u kakvom su poslane, a na nekima zna biti sitnica koje se popravljive. Prije svega hvala svim djevojkama koje ih paze kao da su njihove.

Neke od haljina, koje su u ponudi na Rent4Style, pogledajte u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals