Prvi put predstavljen prije osam godina, Max Marin teddy kaput svake zime dobiva sve više novih fanova.

Postao je jedan od omiljenih zimskih komada većini žena, a time stekao i status must-have komada. Prva ga je obukla Carine Roitfeld te je njena fotografija momentalno obišla sve modne portale. Iste godina prvi put ga je obukla i Kim Kardashian. 'Opsjednuta sam ovim teddy kaputom', izjavila je Kim na svom Instagram profilu. Nakon nekoliko godina zatišja, brand je predstavio redizajn.

Kim Kardashian prvi put odijenula teddy bear kaput
Instagram (@kimkardashian) Kim Kardashian u teddy kaputu

Novi teddy kaput ponovno je predstavljen 2017. godine u crvenoj, camel i crnoj boji.Max Mara je od prodaje istog zaradila više od 50 milijuna dolara u samo dvije godine, naveo je glasnogovornik firme Ian Griffiths za New York Times.

Nakon što ga je Julia Roberts obukla na zimu iduće godine, firma je u istom danu prodala više od 1,200 primjeraka. Cijene kaputa kreću se od 1200 do 1800 dolara.

Nosile su ga sve holivudske zvijezde i celebrity lica te je postao neizostavan u dnevnim casual i poslovnim kombinacijama. Varijacije na temu teddy kaputa od 2018. prodaju gotovo svi modni brendovi. Od high-street brandova do luksuznijih dizajnera, svatko predstavlja svoj model, boju i oblik - kopiju.

Je li Max Mara stvorila novi modni evergreen poput Chanel odijela i Burberry kaputa? Još uvijek je teško prosuditi, ali street style fotografije za sada obećavaju.

Kako nositi teddy kaput, pogledajte u galeriji:

Instagram Teddy kaputi