Dugo ih se vremena smatralo modelom koji puno bolje pristaje muškarcima, pogrdno ih se nazivalo bapskima i staromodnima, a onda su se odjednom posljednjih godina vratile na velika vrata - upečatljivije, raznolikije i popularnije no ikad prije, do te mjere da gotovo nema fashionistice koja u garderobi nema barem jedan par.

U pitanju su, naravno, mokasinke koje su ovog proljeća uvjerljivo najpopularniji komad obuće koji možete posjedovati, a iako nećete pogriješiti odaberete li crne, crvene ili bilo koju drugu boju, najpopularniji modeli sezone su oni u bijeloj boji.

Od onih snježno bijelih, preko off white nijanse pa do boje vanilije, u pitanju je model koji će savršeno odgovarati uz svaku kombinaciju i u svakoj prilici.

Kombinirajte ih uz traperice ili kožne hlače za dnevni, ozbiljniji look, ili pak uz suknje i/ili haljine i čarape s uzorkom za opuštenije, večernje prilike. Igrajte se modelima od glatke kože, onima s kroko uzorkom ili par mekanim od brušene kože.

Osim raznolikih boja i materijala, birati možete i između nešto sofisticiranijih, klasičnijih modela i onih modernijih, chunky varijanti, a kao i kod svega drugoga, i kod mokasinki detalji čine razliku, a detalj koji je osobito popularan jesu metalni elementi, posebice ako dolaze u elegantnoj, zlatnoj boji. S obzirom na to da su već počele preplavljivati dućane, kako one dizajnerske, tako i high street, ne sumnjamo da ćete bez imalo problema pronaći model po svojoj mjeri. Pitanje je samo hoćete li se moći zaustaviti samo na jednom paru!