Na reviji Roberta Severa bilo je teško maknuti pogled s novih dizajnerskih komada, ali još teže s prekrasnih dama koje su nosile njegove kreacije.

Robert Gašpert Revija Robert Sever, pista i modeli

Jedna je dama posebno upala u oči s obzirom da je bila prva manekenka koja je stupila na pistu, ali i zadnja i to u predivnoj vjenčanici s dugim velom. 

Ana Stanković je 22-godišnja manekenka koju često možemo vidjeti u raznim editorijalima i na revijama mnogih dizajnera. Osim što se već godinama bavi manekenstvom, studira komunikacijski menadžment. S nama je podjelila nekoliko zanimljivosti o prošlotjednoj reviji te o suradnji s Robertom Severom.

Manekenka Ana Stanković
Goran Čižmešija 

S obzirom da ste Robertova miljenica, jeste li opušteniji na njegovim revijama?

Jesam, ali mislim da je također i većina cura opuštenija jer nas Robert u backstageu tretira kao kraljice. Na taj dan sve smo posebne i jedan je od dizajnera koji cure ne smatra kao vješalicu za njegove kreacije nego kao osobe bez kojih bi ta odjeća bila običan materijal.

Je li ovo prva revija koju ste otvorili? 

Nije mi prva koju sam otvorila, a od Severovih mi je druga po redu. Prvu njegovu koju sam otvarala bila je na moj 19. rođendan. Taman se poklopilo da je revija na isti datum i Robert mi je organizirao najljepši dan.

Imponira li vam što ste baš vi otvorili i nosili vjenčanicu iako su i starije kolegice nosile reviju?

Naravno! Prije su revije većinom završavale sa vjenčanicom kao zadnji izlaz i cura koja bi dobila tu priliku imala je veliku čast. Zahvalna sam Robertu što sam baš ja bila ta koja je zatvorila reviju u vjenčanici.

Jeste li prvi put nosili vjenčanicu? Kakav je bio osjećaj?

Nikad prije nisam nosila vjenčanicu ni na reviji ni u pravom životu tako da je to bio doista poseban trenutak...

Od kada traje vaša suradnja s Robertom? Na koji način ste 'kliknuli'? 

Naša suradnja traje već 6 godina. Prvu Robertovu reviju nosila sam sa 15 godina i to mi je također bio jedan od prvih puta da sam stala na štikle i pistu! Upoznali smo se na jednom snimanju gdje sam došla s prijateljicom u prolazu i jednostavno smo kliknuli. Odmah me je pitao da mu prohodam po prostoriji i mjesec dana nakon sam nosila prvu reviju!

Kako razbijate tremu pred reviju ako je imate?

Nakon dugo vremena sam ponovno osjetila tremu na ovoj reviji, znajući da trebam otvoriti i zatvoriti reviju sa stilom i samouvjereno. Robert mi je rekao "Ana ovaj trenutak događa se samo jednom i ne može se ponoviti tako da uživaj u njemu!" i to su bile riječi koje su otjerale tremu, tako da sam izašla na pistu sretna i uživajući u svakom pokretu i koraku.

Manekenka Ana Stanković u vjenčanici Robert Severa
Rober Gašpert