Na mjestu gdje je prije više od dva desetljeća snimao svoju prvu kampanju, u suradnji s magazinom Story, Robert Sever odabranoj publici prikazao je spektakularnu novu kolekciju nostalgičnog naziva Forever... I love you.

Robert Gašpert Revija Robert Sever, pista i modeli

Čast da bude dio spektakularne revije pripala je jednoj od naših 'modnih veteranki', Ivi Buchwald. Iva je diplomirana ekonomistica i danas radi u struci, a 90-ih je bila prepoznatljivo lice modnih pista, krasila je naslovnice brojnih magazina i sudjelovala u glazbenim spotovima.

S obzirom da Ivu rijetko vidimo u javnosti zanimalo nas je gdje je danas, a otkrila nam je da uživa u životu s dečkom, kćeri i njezinim najdražim ljudima. 

Nakon koliko ste vremena prošli četvrtak ponovno prošetali pistom? 

Uff…mislim da je prošlo već i desetak godina.

Iva Buchwald prošetala je pistom nakon deset godina na reviji Roberta Severa
Robert Gašpert 

Jeste li imali tremu?

Ne, baš naprotiv, veselilo me ponovno izaći na pistu i prisjetiti se nekadašnje svakodnevice.

Kakva je atmosfera bila u backstageu?

Atmosfera je bila očekivano odlična, vesela, kao da je vrijeme stalo.

Kako je došlo do suradnje s Robertom? Jeste li prvi put nosili njegovu reviju?

U više navrata sam nosila revije koje je organizirao Robert. Ovim putem mu zahvaljujem što me se sjetio i ovom prigodom. Suradnja s njim je uvijek puna pozitivne energije.

Pamtite li neki trenutak s piste koji vam se urezao u sjećanje? Jesu li vam se događale sitne nezgode, s visokim petama ili haljinama?

A tko ne pamti, haha. Takve situacije su sastavni dio naše profesije. Npr. na reviji Renata Balestre u Rimu nosila sam vjenčanicu i jedna naramenice mi je jednostavno skliznula s ramena. U publici se čuo uzdah, ali ja sam jednostavno napravila manekenski okret, popravila naramenicu i s osmijehom nastavila hod po pisti dugoj 20-ak metara.

Iva Buchwald na reviji Renate Balestre u Rimu
Privatna fotografija 

Niste baš prisutni u medijima i o vašem privatnom životu ne zna se puno, je li to došlo prirodno ili ste namjerno tako odlučili?

Iskreno, nisam osobito razmišljala o tome tako da mogu reći kako je došlo spontano i da mi takav stil života, uz prekrasnu kćer Piju, studenticu medicine, divnog dečka i brižne roditelje savršeno odgovara. 

Kako održavate liniju? Je li za to zaslužna genetika ili ipak pazite na prehranu?

Vjerojatno kombinacija i jednog i drugog. Navike vezane uz prehranu su identične kao i u danima kad sam se aktivno bavila manekenstvom, a kad pogledam svoju mamu i kako se ona nosi sa svojim godinama tada sam potpuno sigurna da i genetika ima važnu ulogu.

Što mislite o današnjoj modnoj sceni? Koliko se razlikuju svjetska i domaća modna scena po vašem mišljenju?

Smatram da je moja generacija manekenki svakako dobila dostojne nasljednice i da u tom dijelu ne zaostajemo za svjetskom modnom scenom, međutim kao i u svakoj drugoj djelatnosti vjerujem da će sve biti bolje u budućnosti kada budemo standardom života kao društvo napredovali u cjelini.

U galeriji pogledajte više Ivinih fotografija iz manekenskih dana, kao i fotografije njezine kćeri Pie.

Privatna fotografija Iva Buchwald je bivša manekenka