Nošenje hlača s gumom ispod stopala postao je stilski trik za učvršćivanje obuće otvorenih peta, a odlično idu i uz slingback cipele.

Hlače s gumom — inspirirane opremom koja se koristila za držanje stopala jahača na mjestu — potječu iz 1900-ih. Dok su žene prelazile s jahanja na bočnom sedlu u haljini na jahanje okrenute prema naprijed, trebale su im hlače s detaljima s remenom ispod stopala (slično kao kod stilova muške odjeće) kako bi im hlače bile uredno uvučene u čizme.

Odatle su ih drugi sportovi poput skijanja počeli integrirati u svoje uniforme, gdje su ostali glavni oslonac desetljećima. Stil je prvi put postao popularan među modnim podskupom 1947. godine, kada je prema 'Fashion 101: A Crash Course In Clothing' Emilio Pucci dizajnirao par za svoju djevojku.

Tek u 80-ima stil produljivanja nogu dobio je veliki zamah zahvaljujući usponu kulture fitnessa i zvijezda poput Jane Fonde koje su pomogle usponu sportskog izgleda.

Ako želite prihvatiti današnji trend, trebat ćete rastezljivu, ali savitljivu tkaninu, bešavne prednje strane i elastične rubove. Ovi detalji ne samo da djeluju moderno, već osiguravaju da se slobodno krećete i smanjuju rizik od pucanja šavova.

Sarah Jessica Parker nosi hlače s gumom ispod stopala
Profimedia 

Za obožavatelje trapera, Reformation, održivi brend u ponudi ima potpuno crne hlače s koje su napravljene za istu vrstu druge kože. S druge strane, Off-White tajice visokog struka dizajnirane su s modernim detaljima koje biste očekivali od robne marke, kao što je kopčanje na prstenasti patentni zatvarač s prednje strane i njegov potpisni tekst otisnut na gornjem dijelu bedara.

Bez obzira na vaše osobne preferencije, namijenjena primarna funkcija ostaje ista — držati hlače u cipelama.

Za one koji se žele okušati u trendu iz 80-ih i u potrazi su za svježim novim načinima njihovog stiliziranja, dijelimo nekoliko modernih prijedloga u galeriji.

Profimedia Hlače s trakom ispod stopala