Doručak je, već i 'vrapci na grani' znaju, najvažniji obrok u danu. Zbog toga on mora biti zdrav, nutritivno bogat, a još kada je ukusan - to je savršen početak dana. To jako dobro zna i Jelena Putnik, bivša natjecateljica 'Života na vagi'. Djevojka s najvišim izgubljenim postotkom tjelesne mase, danas je fitness instruktorica koja pomaže drugima. No osim tjelovježbe, Jelena voli eksperimentirati i s hranom, a u nastavku donosimo njezin recept za ukusni tost s jajima.
privatna arhiva
Sastojci:
dva velika tosta svaki 80g (izdubljeni zajedno teze cca 50ak grama)
2 srednje velika jaja
rajčica ili sezonska salata, začiniti po volji
sol
malo maslaca
privatna arhiva
Priprema:
Od dva velika tosta (svaki 80g) izdubiti sredinu. Staviti tost jedan na drugi te kratko peći na prethodno jako zagrijanoj tavici. Maslac dodati netom prije samog tosta. U izdubljenu sredinu ubaciti dva jaja. Peći na jednoj strani dokle god tost i jaje unutra ne budu kompaktni da ih zajedno mozete bez problema okrenuti te zapeći i sa druge strane. Peče se proizvoljno, ovisno kakva vam tvrdoća jaja odgovara. Po završetku posoliti te klopati uz 'paradajz salaticu' ili bilo koju sezonsku salatu.
S obzirom na to da, kada izdubite tost, jedan ne tezi više od 25-ak grama, ovo spada u jedan fino izbalansiran doručak. S dovoljno ugljikohidrata koji su nam neophodni.
privatna arhiva
Nutritivne vrijednosti: 420 kcal
Proteini: 26 grama
Ugljikohidrati: 25 grama
Masti: 23 grama
Šećeri: 2,5 grama