Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trnovit put

Savjeti bivše kandidatkinje ŽNV: 'Često su prvi treninzi izvor frustracije'

Autor A.M.C.
Autor A.M.C.

Jedna od omiljenih kandidatkinja druge sezone Života na vagi podijelila je s pratiteljima savjete i razmišljanja na temu početka treniranja

Izvor: Instagram

Jelena Putnik, kandidatkinja druge sezone showa 'Život na vagi', na Instagramu je objavila osnažujući status za sve one koji se teško odlučuju na prvi trening.

'Prvi trening, frustracija ili izazov? Kad krenete u bilo kakve promjene, često prvi treninzi budu izvor frustracije. Ako ste u grupi i početnik ste, uvijek je netko bolji i u boljoj formi. Ako krećete nakon pauze, malo vas ubije u pojam to što ne možete ništa što ste mogli ranije… Možete to svoje stanje gledati na dva načina. Kao izvor frustracije ili kao izazov jer znate koliko ste mogli. Birajte drugo, jer ako nastavite brzo ćete se vratiti tamo gdje ste bili nekada. Dapače, poletjet ćete još dalje, bit ćete još bolji. Da, trnovito je to. No zamislite kako je profesionalnim sportašima koji se često nakon ozljeda vraćaju još jači', započela je Putnik svoj status.

Priznaje kako je i njoj današnji trening bio težak. 'Ovakav trening obično bih odradila jedva osjetivši posljedice, lako i bezbolno. No znam da će opet biti tako. Moj pvt gym još je u izradu, još ima tu posla no sve nekako dolazi na svoje. Veselim se. Uskoro krećemo s puno materijala, a do tada radite male korake prema promjeni. Polako. Nemojte žuriti. I da, ako se bojite brojeva i analiza, odradite nešto treninga prije, jedite neko vrijeme prije toga zdravije. Stres, kada vam izlete brojevi, bit će manji, jer ćete imati određenog samopouzdanja i samozadovoljstva jer ste već odradili nekoliko koraka prema zdravijem sebi. I ne, nemojte se opterećivati njima. To su samo brojevi iza kojeg stoji puno više. Stojite vi kao osoba i kao borac…', zaključila je Jelena.

Povezane vijesti

Najčitanije

Najnovije