Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRAČEVI, SVAĐE I NESPORAZUMI: Što nas točno očekuje u razdoblju prepunom neugodnih iznenađenja?

Trenutno je u retrogradnom kretanju čak pet planeta pa se pripremite na intenzivno razdoblje zabuna, pogrešne komunikacije i odlaganja.

Horoskop Izvor: Shutterstock

Jeste li ste znali da je trenutno retrogradno čak 5 planeta?

To ne znači da će sve poći po zlu, ali znači da trebate biti pažljiviji i duboko zaviriti u sebe. Ako ste čitali bilo što o retrogradnim planetima, znate da to najčešće znači da nam slijede razdoblja zabune, odlaganja i ne baš poželjnih događanja. Ako ste se u posljednjih nekoliko tjedana ili čak mjeseci imali ovaj posebno intenzivan osjećaj, niste sami. Trenutno postoji pet planeta u retrogradnom tranzitu - šest ako uključite Pluton, čija se retrogradnost završila jučer, ali se i dalje osjeća njen utjecaj.

Naravno, znamo da će se tri od ovih retrogradnih faza završiti tijekom listopada, tako da ovaj period neće trajati još dugo. U međuvremenu, razumijevanje kako svaki retrogradni utjecaj utječe na nas može nam pomoći da bolje razumijemo sebe i svijet oko nas. Imajući to na umu, u nastavku, Elle vam donosi koje su sve planeti trenutno retrogradni i što to za nas znači.

horoskop Izvor: Shutterstock

Retrogradni Merkur 28. rujan - 19. listopad

Vjerojatno najpoznatiji tranzit u astrologiji, retrogradni Merkur voli se igrati đavoljeg odvjetnika. Budući da je ovo planet komunikacije i putovanja, poznat je po tome što izaziva smetnje u svemu što uključuje kretanje od točke A do točke B. To bi moglo izazvati kašnjenja na putovanja, osobne nesporazume i probleme u izražavanju. Ovaj retrogradni Merkur je najviše pogodio naše osobne odnose. Sada je vrijeme da izbjegnete tračeve i govorenje stvari koje ne mislite.

Retrogradni Jupiter 21. lipanj - 17. listopad

Kad Jupiter, planet sreće, krene retrogradno, često se osjećate baš kao da nemate sreće. Propustili ste autobus za 30 sekundi? Stižete u trgovinu baš kada je zatvaraju? Jedini put kad izađete iz kuće bez kišobrana kiša padne? Ovaj osjećaj da ste uvijek na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme tipičan je za retrogradni Jupiter. Pokušajte zapamtiti da ovakvi događaju često imaju onoliko značaja koliko im dajete. S obzirom na to da traje već duže vrijeme, pokušajte se ne osjećati kao da vas svijet želi oboriti. Retrogradno putovanje Jupitera uskoro će biti gotovo.

horoskop Izvor: Shutterstock

Retrogradni Saturn 24. svibanj - 10. listopad

Saturn voli pravila. To je planet discipline i autoriteta - svojevrsni učitelj. Dakle, kad se Saturn retrogradira otprilike četiri mjeseca, sva pravila obično ne vrijede, što ima svoje i dobre i loše strane. Gubitak ograničenja svakako može otkriti kreativnije strane nas samih i omogućiti načine razmišljanja izvan tradicionalnih šablona. Ali naravno, granice postoje s razlogom. Možda ćete sebi dopustiti da se barijera koja drži ravnotežu između vašeg posla i života počinje rušiti ili ćete vidjeti kako dopuštate da osobne granice koje postavite u svojim odnosima nestanu. Retrogradni Saturn nas ponekad može učiniti i pomalo lijenima, a prikupljanje energije da se u ovom periodu pređe dodatni put može biti teže nego inače. Pokušajte iskoristiti ovo vrijeme za resetiranje i ponovno podešavanje i naučite kako vam disciplina i granice mogu poslužiti umjesto da vas ograničavaju.

Retrogradni Uran - 20. kolovoz - 19. siječanj

Kad je 'divlje dijete' Uran retrogradan, sudaraju se različite paradigme. Naravno, ova retrogradnost je sporija i kuha mnogo nježnije od kraćih, oštrijih retrogradnih planeta bližih Zemlji. Zamislite to kao vrijeme za učenje. Uran je revolucionarni mislilac, koji nam omogućava da promijenimo svoju svijest. Kao takav, kad se ovaj planet kreće retrogradno može potaknuti sukobe u načinu na koji razmišljamo i na što smo navikli. Ovo naravno nije loše ako smo spremni kritički proučiti zašto se osjećamo onako kako se osjećamo. U stvari, retrogradni Uran može biti period intenzivne samospoznaje samo ako si to dopustite.

horoskop Izvor: Shutterstock

Retrogradni Neptun - 26. lipanj - 1. prosinac

Sanjivi Neptun je planet povezan s našim nesvjesnim. Ovo je vrijeme u kojem će mnogi od nas imati čudne snove i intuicija će brujati. Retrogradni Neptun predlaže povratak na princip realnosti i pogled na svijet, odnose i rad na pošten način. Oštre realnosti i razumne istine su faktor Neptuna tijekom njegovog okretanja. On želi pobjeći pa se s njim kada je retrogradan moramo oduprijeti porivu da se povučemo u izmaglicu ove ili one utopije, tuge ili mraka.

Povezane vijesti

Magazin

Royals