Dermatolog, nutricionist i autor nekoliko bestselera New York Timesa, dr. Nichlas Perricone, razvio je ono što on naziva trodnevnim nutritivnim liftingom lica, odnosno plan obroka koji obećava dramatične promjene u vašem izgledu,  ali i tome kako se osjećate.

Trodnevna dijeta dr. Perriconea ima za cilj uklanjanje natečenosti, povećanje kontura, učvršćivanje linije čeljusti, a što su neki od najprimjetnijih i najučestalijih znakova starenja. Za postizanje najboljih rezultata, dijeta preporučuje jedenje lososa dva puta dnevno kako bi DMAE, astaksantin i esencijalne masne kiseline iz lososa djelovale i povećale blistavost, sjaj i čvrstoću kože. Dr. Perricone također savjetuje odabir divljeg aljaskog lososa umjesto onih uzgojenih na farmama. Ako vam iz bilo kojeg razloga losos ne odgovara, možete ga zamijeniti peradi ili tofuom, iako ćete upravo s lososom postići najbolje rezultate. 

Trodnevni nutritivni lifting lica uključen je u knjigu dr. Perriconea 'The Perricone Prescription', koja sadrži 28-dnevni plan obroka s širokim izborom namirnica i receptima koji se lako pripremaju. Iako kaže da ćete prve rezultate primijetiti već nakon 3 dana, savjetuje da slijedite puni 28-dnevni plan, a mi vam donosimo primjer jelovnika koji možete jesti tijekom prva 3 koja su odličan početak!

Doručak

- Omlet od 3 jaja i/ili 110-170 g lososa na žaru. Ne preporuča se dimljeni losos na trodnevnoj dijeti zbog unosa soli

- ½ šalice kuhanih zobenih pahuljica (ne instant). Kuhane zobene pahuljice izvrstan su izvor vlakana i ugljikohidrata s niskim glikemijskim indeksom

- kriška dinje ili 1/3 šalice svježih bobica. Dinja je vrlo hidratantna za kožu i sadrži važne antioksidanse, a borovnice, kupine, maline i jagode iznimno su bogate antioksidansima

- bez soka, bez kave ili tosta. Ako inače pijete velike količine kave, pijte crni ili zeleni čaj kako biste spriječili povlačenje kofeina

- 230-350 ml vode

Ručak

- 110-170 g lososa na žaru, a možete koristiti i losos iz konzerve te pomiješati malo majoneze i svježe cijeđenog limuna

- 2 šalice zelene salate ili drugog tamnog lisnatog povrća s ekstra djevičanskim maslinovim uljem i svježe cijeđenim limunom po ukusu

- 1 kivi, kriška dinje ili 1/3 šalice bobica 

- 230-350 ml vode

Međuobrok

- 1 jabuka

- 60g purećih prsa ili 170g običnog jogurta

- mala šaka lješnjaka, oraha ili badema koji su odličan izvor masnih kiselina i folne kiseline

Večera

- 110-170 g lososa na žaru

- zelena salata ili drugo tamno lisnato povrće s ekstra djevičanskim maslinovim uljem i svježe cijeđenim limunom po ukusu

- ½ šalice povrća kuhanog na pari, od kojeg se osobito preporučuju šparoge, brokula i špinat, bez korjenastog povrća, kao što su krumpir, mrkva, cikla, pastrnjak i sl.

- dinja i bobičasto voće

- 230-350 ml vode

Snack prije spavanja

- 1 kruška ili jabuka

- 60g narezanih pilećih ili purećih prsa ili 170g običnog jogurta

- mala šaka lješnjaka, oraha ili badema