S prvim tjednom proljeća krenuo je i Tjedan restorana, a u ukusnim delicijama možete uživati još ovog vikenda. Ako vam nedostaje ideja koje restorane posjetiti, pogledajte našu listu u kojoj vam donosimo prijedloge.

Popularna gastro manifestacija, 24. Tjedan restorana započeo je 25. ožujka, a traje do nedjelje 3. travnja. Zato još ovog vikenda možete uživati u delicijama po prihvatljivim cijenama od 100 do 150 kuna.

Ovaj event organizira se u brojnim svjetskim metropolama, a njegov cilj je privući goste, promovirati posjećivanje restorana te potaknuti ugostitelje na unošenje svježine u svoju ponudu. Za vas smo izdvojili neke od restorana koje su nam se posebno istaknuli.

Zagreb

Kaptolska klet - Kaptol 5

'Kaptolska klet smješten je na izuzetnoj lokaciji, u srcu grada Zagreba nasuprot katedrale. Koristeći isključivo domaće namirnice s provjerenih domaćinstava, naš iskusni šef kuhinje, priprema za vas ukusne specijalitete po originalnoj recepturi', piše na službenoj stranici.

Ako ste ljubitelj mediteranske prehrane svakako vam preporučujemo da posjetite idući restoran s naše liste.

Mr. Moo Bar & Restaurant - Tkalčićeva 84

'Spoj vrhunskih lokalnih namirnica i inovacija koje povezuju široku paletu okusa Zagreba s Mediteranom te dodirom molekularne kuhinje', opisuju svoju ponudu.

Idući restoran s osvojit će vas tradicionalnom kuhinjom u novom potpuno preuređenom prostoru.

Maksimir - Maksimirski perivoj 3

'Prava je destinacija za ljubitelje starozagrebačke tradicionalne kuhinje, ali na malo moderniji način. Gotovo sve namirnice restoran nabavlja od domaćih OPG-ova. Uz pravila gastronomije, svakoj namirnici pristupamo s posebnom pažnjom, kako bih uz maštu naših kuhara stvarali nezaboravne doživljaje za vaše nepce', predstavljaju se. 

Split

Amphora, Hotel Amphora - Šetalište Ivana Pavla II 51

Restoran je smješten u istoimenom hotelu na splitskoj plaži Žnjan. 'Bogatim izborom jela te inovativnim kombinacijama okusa, spravljenim od vrhunskih namirnica očarat će se Vaša osjetila. Vrhunsku hranu prate I vrhunska pića, stoga će bogata vinska karta pomno odabranih vina, zadovoljiti I najzahtjevnija nepca. Trudimo se da svako jelo izgleda i ima okus savršenstva', opisuju svoju ponudu. 

Zinfandel Food & Wine Bar - Marulićeva ul. 2

'Zinfandel je ugodan i opušten prostor smješten u srcu gradske jezgre, u kojem možete probati neka od najboljih hrvatskih vina i uživati uz maštoviti meni i muziku uživo, kako bi doživljaj bio potpun. Naša su jela jedinstvena, jer u sebi sadrže mnogo ljubavi i truda, kao i kvalitetnih lokalnih i svježih namirnica. Mnogo proizvoda sami radimo, a posebno smo ponosni na naše domaće ručno rađene manistre', napisali su na službenoj stranici. 

No. 11 - Bihaćka 2B

'Naš cilj je omogućiti klijentima što kvalitetniju hranu, od trenutka nabave namirnica do vašeg prvog zalogaja. Sva jela se pripremaju od pomno odabranih vrhunskih proizvoda. Svakodnevno ulažemo sve napore kako bi naš restoran doveli do savršenstva. Zbog vas se trudimo i radimo na našem usavršavanju kako bi vi u svakom trenutku bili zadovoljni', opisuju način rada. 

Osijek 

Kada je u pitanju ponuda restorana u Osijeku, možete posjetiti dva restorana.

Hotel Lug - Šandora Petefija 64, Lug

'U Baranji sve počinje za stolom. Krajnje jednostavno, pa možda čak i očekivano sljubljivanje okusa kojima su Slavonci i Baranjci tradicionalno okruženi zapravo je poput refrena gastro himne koju kuhari u našoj kuhinji svakodnevno iznova skladaju', napisali su.

Zimska luka Hotel Osijek - Šamačka 4

'Restoran Zimska luka nalazi se na osječkoj šetnici uz rijeku Dravu u sklopu Hotela Osijek. Idealno je mjesto za poslovni susret uz ukusni zalogaj, obiteljski nedjeljni ručak ili romantičnu večeru za dvoje.

Slavonija je sinonim za dobru hranu i ona je ovdje imperativ. Oduševit će vas netom ispečen kruh i maštovite kreacije jelovnika u kojem je moderno kulinarstvo svoje temelje pronašlo na bogatoj i poznatoj slavonskoj tradiciji. Ponuda restorana je široka, najviše je mesnih jela, ali gosti sjedeći pored Drave vole pojesti i kvalitetnog smuđa sa žara. U slaganju bogatih jelovnika ne posežu daleko u potrazi za namirnicama', opisuju svoju ponudu. 

Varaždin

Varaždin u ovogodišnjoj ponudi ima tri restorana koja donosimo u nastavku. 

August - Augusta Šenoe 12

'Ponuda našeg restorana sastoji se od dnevnih jela, te a la carte ponude koja je veoma bogata i raznolika.Također u restoranu August možete organizirati razne domjenke, ručkove i večere za razne prigode poput svadbe, krštenja, svete potvrde, ali i sve ostale obljetnice i proslave. Naravno, u ponudi restorana imamo i catering usluge za razne prigode', napisali su. 

Le Martin - Čakovečka 1, Nedelišće

'Moderna i kreativna kuhinja dobrodošlicu svojim gostima izražava iznimno toplom i ugodnom atmosferom te specifičnim rustikalnim uređenjem prostorom! Prepoznatljivi smo po rustikalnom interijeru, kvalitetnim namjernicama, vrhunskim izboru vina i bogatoj ponudi', opisuju ponudu.

Nobel – Hotel Turist - Aleja kralja Zvonimira 1

'Restoran Nobel uz izuzetno ugodan interijer pruža jednu novu kulinarsku rapsodiju okusa i mirisa na tanjuru. Spoj modernog i tradicionalnog pokazao se kao dobitna kombinacija za stvaranje ugodne domaće atmosfere, napisali su.