Osim što uživamo u hrani, okupljanje s obitelji i prijateljima te uživanje u najboljim vinima, neizostavan su dio svakog Uskrsa.
Nakon zasitnog uskršnjeg ručka, često tražimo nešto slatko, a samo za Story.hr, popularna slastičarka Tea Mamut donosi jednostavan i brz recept za sve ljubitelje slatkih kolačića.
KUKIRIKI
Za 15 komada po 67grama
- 227g maslaca, sobne temperature
- 100g svijetlog Muscovado šećera
- 100g šećera
- 1 jaje, sobne temperature
- 3 žumanjka, sobne temperature
- 5g soli
- 330g glatkog brašna
- 7g sode bikarbone
- 100g tamne čokolade
- 100g mliječne čokolade
- 130g sjeckanog kikirikija (neslanog)
Postupak:
- Miksajte maslac na sobnoj temperaturi s oba šećera, dok ne postane pjenasto
- Postepeno dodajte jaja i žumanjke
- Dodajte sve suhe sastojke i samo kratko izmiksajte dok se ne poveže
- Formirajte kuglice od 67g, lagano ih spljoštite i stavite na papir za pečenje (pazite da imate dovoljno razmaka između svakog)
- Pecite na 180 stupnjeva, 11 minuta
- Sačekajte dok se potpuno ne ohlade prije nego ih odvojite od papira
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju