Zagreb dobiva prvi robotski restoran. Tom prilikom razgovarali smo s Hrvojem Bujasom, jednim od vlasnika, a za kada je planirano otvaranje, koja jela će se naći u ponudi i gdje se restoran nalazi, saznajte u nastavku.
Story: Tko stoji iza ove priče i kada će restoran otvoriti svoja vrata?
Ciljamo na ovu srijedu, u centru Zagreba - Vlaška 50, kraj hotela Jadran. Iza Bots&Potsa, prvog svjetskog robotskog restorana ovog tipa stoji ekipa iz Crnog Jaja - Dražen Drnas, Đulijano Nola i moja malenkost.
Story: Kako je sve počelo i kako ste došli na ideju?
Počelo je prije skoro 7 godina izradom Gammachefa, robota kuhara, dakle, radi se o hrvatskom proizvodu i inovacije iza koje stoje moja 2 navedena partnera, a zadnjih 1,5 godinu pripremamo start Bots&Pots lanca restorana.
Hoćemo li robote gledati u ulozi kuhara ili će biti i konobari?
Isključivo su kuhari. Dakle robot se napuni sirovim domaćim namirnicama te skuha u jednom loncu iznimno ukusnu hranu.
Kako će ići proces narudžbe hrane?
Sve je digitalizirano, danas možete preko velikog screena u restoranu, a sutra i preko aplikacije.
Što ćete sve imati u ponudi?
Samo najbolje - crni rižot by Vedran Varvodić, naš chef, sweet pig/slatka svinja, njoki sa svinjetinom i brusnicama, razne tjestenine, meksičke tortilje, juhe i sl.