Vikend je idealno razdoblje u kojemu se možete posvetiti sebi - svom tijelu, izgledu i zdravlju. U nastavku vam donosimo popis namirnica koje će povoljno utjecati na vaš organizam. Neke od njih možete konzumirati same, a druge ćete moći i kombinirati.

Primjerice, prema ajurvedi, na kraju svakog obroka preporučuje se pojesti jednu žlicu mješavine svježeg đumbira, meda, limuna, kurkume i himalajske soli, jer će vam ta kombinacija pomoći da lakše probavite ručak. A donosimo još par 'čarobnih' sastojaka...

Kurkuma je odlična za zdravlje
Story 

Kamena sol

Stimulira probavne sokove i izvlači toksine: preporučuje se otpiti zrno kamene soli na jeziku svako jutro i popiti s malo mlake vode.

Đumbir

Poznat je kao čudotvorna namirnica, koja obiluje vitaminima i mineralima te izvlači otrove iz organizma.

Limun

Testirajte 24-satni detox s limunom. Napravite limunadu od 2 žlice limunovog soka, 3 dl mlake vode, prstohvatom kajenskog papra i čajnom žlicom javorovog sirupa, koju ćete popiti svježu ujutro, deset minuta prije doručka, za međuobrok te dva sata prije spavanja. Za doručak taj dan jedite nešto lagano poput jogurta s voćem, ručajte ribu na žaru pokapanu limunovim sokom, a večeru preskočite.

Basmati riža

Pomaže tijelu da se riješi toksina, a njezina sluz oblaže i obnavlja želudac.

Mungo (najzdraviji) grah

Djeluje blagotvorno na jetru te je bogat mineralima i vitaminima.