Kombinacija limuna i cimeta spada u dobro poznate, prirodne lijekove, a pomaže i za dostizanje željene težine.

Limun je odličan dodatak prehrani svima koji žele smršavjeti. Ovo voće ubrzava metabolizam i služi kao prevencija dobivanju viška kilohrama, a pruža i osjećaj sitosti.

Napitak od limuna i cimeta je odličan za zdravlje
Shutterstock 

Limun je bogat vitaminom C koji je neophodan za stvaranje kolagena i važan je za zdrave zglobove i kosti te je dobar u prevenciji artritisa. Sok mu sadrži antioksidanse koji učinkovito djeluju na smanjivanje upale. No kako bi limun bio učinkovit za zdravlje,važno ga je redovito konzumirati.

Cimet se dobiva iz unutrašnjosti kore tropskog vazdazelenog drveta, a od dvije vrste je poznatiji cejlonski cimet. Cejlonski cimet baš kao i limun, doprinosi osjećaju sitosti, a usto i smanjuje apetit. Također snižava loš kolesterol i doprinosi reguliranju šećera u krvi. Njegovo uzimanje prije spavanja najviše doprinosi mršavljenju u abdominalnom dijelu tijela.

Napitak od limuna i cimeta pomaže za mršavljenje
Profimedia 

Umjesto da skladišti ugljikohidrate, potiče tijelo da ih koristi kao energiju. Cimet ima u sebi i antibakterijska svojstva te uklanja loše bakterije iz želuca i odlično utječe na probavu. Preporučuje se i u borbi protiv stresa, a sprječava preveliko grušanje krvi kod fizičkih ozljeda te pozitivno utječe na rad mozga i koncentraciju.

Ipak, važno je paziti kod njegovog konzumiranja. Ne preporučuje se uzimanje više od pet grama, odnosno jedne čajne žličice na dan tijekom šest tjedana bez pauze.

Cimet i limun daju osjećaj sitosti
Profimedia 

Kombiniranjem cimeta i limuna istovremeno ćemo imati koristi od njihovih diuretskih i detoksikacijskih svojstava. Također, napitak od njih je uklanjanje masnih naslaga u trbušnom području. Težina se pomalo može gubiti na zdrav način.


Sastojci:

1 čajna žlica praha cimeta
sok od pola limuna
250 ml vode ili zelenog čaja

Priprema:

Cimet preliti vrelom vodom. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se napitak malo ohladio iscijedite limun u njega. Dobro promiješajte i popijte.