Na ljeto 25- godišnji Ivan Mikulić, uspješni para taekwondo reprezentativac, trebao se upisati u sportsku povijest. Para taekwondo je trebao po prvi puta kao sport biti uvršten u službeni program paraolimpijskih igara, a nagrađivani Splićanin je trebao odmjeriti snage s najboljima na svijetu te uživati u najvažnijem nastupu u karijeri.

Budući da su Paraolimpijske igre u Tokiju zbog pandemije koronavirusa odgođene za godinu dana Ivanu su planovi, koje je do najsitnijih detalja krojio posljednje četiri godine, pali u vodu. No, to ga nije pokolebalo. Ambiciozni paraolimpijac naučio je još u djetinjstvu kako se velike i važne stvari u životu isplati čekati i upravo tako gleda na cijelu neizvjesnu sportsku situaciju - kao na veliki sportski, ali i životni test. A njih je, kako i sam kaže, prošao mnogo u životu.

S obzirom na to da je Ivan rođen bez lijeve podlaktice životni i sportski izazovi nisu mu strani. Kada razmišlja o njima, kaže, ne bi ništa mijenjao jer su ga upravo oni oblikovali u osobu kakva je danas. Optimističan, zadovoljan, pun sportskih i privatnih snova.

A kako izgleda njegov životni i sportski put Ivan je ispričao u intervju kao što je otkrio s kojim se osudama te predrasudama susreće. Povjerio je i koje su najveće poteškoće i izazovi s kojima se susreću sportaši s invaliditetom te mijenja li se društvo po tom pitanju nabolje ili nazadujemo.