Njujorška nutricionistica Monica D'Agostino u jednom od najnovijih videa na društvenim mrežama otkrila da je ljudi često pitaju što bi mogli primjenjivati u svojoj svakodnevici što bi poboljšalo njihovo cjelokupno zdravlje.

'Nažalost, ne postoji jedan proizvod kao rješenje za to. Ali postoji nešto što možete učiniti da poboljšate svoje opće zdravlje, a to je da povećate unos vlakana. Pokazalo se da prehrana bogata vlaknima pomaže u reguliranju razine šećera u krvi, u gubitku težine, u snižavanju kolesterola, u probavi', istaknula je D'Agostino.

Salata s piletinom i kikirikijem
Shutterstock 

Nutricionistica je podijelila i neke od recepata koje primjenjuje kako bi si osigurala visok unos vlakana u obrocima tijekom dana. To uključuje smoothie za doručak, salatu od piletine i kikirikija za ručak te tjesteninu i brokulu s proteinskim pesto umakom za večeru.

'Kada povećamo količinu vlakana, izgledat ćemo dobro i osjećat ćemo se dobro', naglasila je Monica.

Inače, Američko udruženje za bolesti srca (AHA) preporučuje ukupan unos dijetalnih vlakana od 25 do 30 grama dnevno, ali savjetuje da to treba dolaziti direktno iz hrane, a ne iz suplemenata.

Primjer jelovnika

Doručak: smoothie

Bademovo mlijeko
Jogurt
Borovnice
Špinat
Chia sjemenke
Proteinski prašak

Smoothie
Instagram 

Ručak: salata od piletine i kikirikija

Piletina
Edamame (mlade mahune soje)
Kikiriki
Crvena paprika
Zeleni luk
Preljev za salatu

Tjestenina s brokulom i pesto umakom
Shutterstock 

Večera: tjestenina i brokula s proteinskim pesto sosom

Tofu
Brokula
Bosiljak
Parmezan
Orasi
Maslinovo ulje
Sok od limuna