Pjevačica Maja Šuput Tatarinov dobro zna da kožu treba štititi od sunca, jer je melanom jedan od najagresivnijih zloćudnih tumora kože, a zna da – uz nanošenje odgovarajućeg zaštitnog faktora i izbjegavanja boravka na suncu kad je ono najjače – redovito treba kontrolirati i madeže. Iako je priznala kako je posljednje vrijeme zbog pretrpanog rasporeda i brojnih nastupa pomalo zapostavila taj važan segment zdravlja, edukativni projekt 'Ne čekaj, CHECKiraj', kojeg su zajednički organizirali brendovi Eucerin i Story, potaknuli su je da nađe "rupu u vremenu“ i otiđe na pregled koji spašava život – CHECKiranje madeža. Učinila je to u Poliklinici Sinteza, netom prije nego se sa suprugom Nenadom i sinom Bloomom uputila na 'brzi break' u Španjolsku.

S ciljem senzibiliziranja javnosti te kontinuirane edukacije o važnosti zaštite kože pri izlaganju UV zrakama, Eucerin dermokozmetička marka 120-godišnje tradicije u njezi i zaštiti kože lica i tijela, WMG Hrvatska i magazin Story te marketinška agencija Omega komunikacije u sklopu ovog društveno-odgovornog projekta, već su drugu godinu za redom organizirali besplatne preglede madeža za građane u poliklinikama diljem Hrvatske. Koliko je to važan, ali jednostavan pregled, uvjerila je i Maja Šuput.

Maja Šuput Tatarinov na pregledu madeža
privatni arhiv 


"Pregled madeža bio je brz, ugodan i na moju sreću, sve je prošlo u najboljem redu. Imala sam taj jedan sumnjivi madež koji me već dulje vrijeme mučio. Bio je druge boje, tako da me je, priznajem, bilo pomalo strah otići na pregled, no doktorica me smirila i rekla da je madež sasvim uredu. Savjetovali su mi da pregled opet ponovim za godinu dana te da nikako ne čekam dulje od toga“, kaže Maja, napominjući kako je u Poliklinici Sinteza dobila korisne savjete kako se čuvati na suncu i koje kreme sa zaštitnim UV faktorom koristiti. Iako Bloom još nije bio na CHECKiranju madeža, kad je u pitanju zaštita kože njihova 3-godišnjeg mezimca, tu su Maja i Nenad pravi 'štreberi'.

"Bloom je od jutra do mraka namazan faktorom 50, baš kao i Nenad, koji ima vitiligo. Koristimo Eucerin Sun njegu za zaštitu od sunca, jer su proizvodi klinički i dermatološki dokazani kao vrlo učinkoviti i dobro podnošljivi i na osjetljivoj koži. Moj je izbor, pak, faktor 30. Za tijelo volim oristiti Eucerinov Sensitiv Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca, jer se lako upija u kožu i ne ostavlja masni trag, a pazim i da koristim i pudere sa zaštitnim faktorom“, rekla je Maja Šuput, oduševljena činjenicom da Eucerin njege za zaštitu od sunca uključuje i preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože te što sadrže aktivne sastojke za specifična stanja, poput tamnih mrlja. Naime, redovitim korištenjem Eucerin Sun proizvoda s patentiranim sastojkom thiamidolom, hiperpigmentacijske se mrlje uvelike mogu smanjiti. Inače, prijave građana za besplatne preglede madeža u sklopu projekta "Ne čekaj, CHEKiraj“ su završene 15. svibnja, a organizatori su ponosni na činjenicu da su ove godine na pregled madeža animirali puno više građana nego lani, kad je akcija prvi puta održana. Veliko hvala i Poliklinikama koje su se ove godine uključile u projekt: Poliklinici Bagatin, Poliklinici Sinteza, Poliklinici Dr. Jakić, Lohuis Filipović Medical Group, Poliklinici Dermangio, Manola Poliklinici i Poliklinici Petković.

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Eucerin.