Kada bi se poznata zagrebačka Poliklinika Mazalin opisivala brojkama, to bi ukratko izgledalo ovako: više od 30 godina iskustva i znanja dr. Tihane Mazalin, 15 godina tradicije, 10 godina razvoja i inovacija Uprave, više od 6000 uspješno vođenih trudnoća, 270 edukativnih blogova, ginekolozi s više od 130 godina iskustva zajedno, više od 10.000 zadovoljnih pacijenata godišnje, 250 četvornih metara moderne oaze za pacijente…
No Poliklinika Mazalin mnogo je više od ovih fascinantnih brojki iza njih se kriju veliki ljudi, humanost i altruizam, vrhunski stručnjaci, najsuvremenija oprema, kontinuirano poboljšanje usluga i cjelovit pristupu svakom pacijentu s fokusom na svakom detalju i svim segmentima zdravlja - tijelu, umu i duhu.
Mnogo se toga promijenilo otkako je prije 15 godina dr. Tihana Mazalin otvorila ginekološku ordinaciju u Zagrebu. Od skromne ordinacije u 30 kvadrata u kojoj su radile dr. Mazalin i medicinska sestra, nastala je Poliklinika Mazalin, jedna od najsuvremenije opremljenih u Zagrebu pa i šire, koja se ponosi i jednim od najboljih centara za žensko zdravlje u Hrvatskoj.
Ukratko, Poliklinika Mazalin nudi cjelovit pristup zdravlju te promatra čovjeka kao cjelinu, a u vezi s tim pokrenuli su srodne djelatnosti.
Cjelovit pristup zdravlju
“Htjeli smo pacijentima omogućiti da na jednome mjestu, gdje se osjećaju sigurno i ugodno, mogu obaviti nekoliko pregleda i dobiti savjete vrhunskih stručnjaka iz njihova područja. Jer je naš glavni postulat: ‘Brinemo o vašem zdravlju kao da je naše’”, kaže izvršna direktorica i suvlasnica poliklinike Matija Matea Stojić, koja je s Upravom poliklinike potpuno digitalizirala poslovanje te proširila tim i portfelj usluga. Iako je ginekološka ordinacija Mazalin postala Poliklinika Mazalin, način rada ostao je isti: zavidna razina stručnosti, cjelovit i individualan pristup pacijentu te empatija i podrška.
“Bez obzira na situaciju u kojoj se naši pacijenti nalaze, naša misija je pružiti im nadu i pozitivan osjećaj, čak i kad je teško. Vjerujem da u tome uspijevamo. Osjećamo zahvalnost što svakodnevno pomažemo u očuvanju zdravlja i stvaranju boljeg sutra”, kaže Matija Matea Stojić napominjući kako su osnovne djelatnosti Poliklinike Mazalin ginekologija i opstetricija, a na njih se savršeno nadograđuju radiologija, interna medicina, endokrinologija i dermatologija. Nedavno su dodatno proširili usluge pa su uvedeni i manji ginekološki zahvati.

Ginekolozi Poliklinike Mazalin - dr. Mazalin, dr. Srček, dr. Žegarac i dr. Klaić
Poliklinika Mazalin Ginekolozi Poliklinike Mazalin - dr. Mazalin, dr. Srček, dr. Žegarac i dr. Klaić

Sve za trudnice
“Nudimo kompletno vođenje trudnoće, od potvrde trudnoće do svih pregleda koji se preporučuju: ultrazvuk, anomaly scan, 4D ultrazvuk i prenatalni testovi. S trudnicama smo u cijelom procesu i posvećujemo maksimalnu pažnju trudnici i njezinu partneru/ici jer znamo koliko je to iskustvo važno za sve uključene. Također, povezani smo s ustanovama čiji rad cijenimo u području poput potpomognute oplodnje, porođaja itd.”, kaže Matija Matea Stojić ističući kako u Poliklinici Mazalin rade liječnici s dugogodišnjim iskustvom, a poliklinika je opremljena vrhunskim dijagnostičkim uređajima.
Vrlo je pohvalno što tim Poliklinike Mazalin vrijedno radi i na edukaciji šire populacije. Njihovi su blogovi vrlo popularni i čitani, a nude konkretne i čitko napisane zdravstvene informacijama za sve generacije.
“Autori smo Vodiča za trudnoću koji ima više od 150 stranica i naš je doprinos još većoj informiranosti i dodatnoj podršci trudnicama. Na našoj je internetskoj stranici više od 60 blogova o trudnoći, čime nudimo korisne informacije nadohvat ruke, te više od 200 blogova iz ostalih zdravstvenih područja”, dodaje Matija ističući kako je cijeli tim Poliklinike Mazalin najviše ponosan na povjerenje sve većeg broja pacijenata i njihov osmijeh kada izlaze iz poliklinike.
Što se krije iza uspjeha?
Rast i razvoj Poliklinike Mazalin rezultat je mnogo uloženog rada, truda i doprinosa svakog člana tima te velike vjere u viziju, spremnost na rizik i hrabre poteze Uprave. Ali nije baš uvijek sve išlo glatko i lako.
“Preseljenje u novi prostor bilo je prilično veliki korak za nas koji smo polako razvijali posao, marketing, ideje, imajući u vidu strategiju. Samostalno, uz niz riskantnih, ali strateški ključnih poteza došli smo do novog prostora u kojem smo danas, povećali smo kapacitete, tim stručnjaka… Putem je bilo i pogrešaka iz kojih smo mnogo naučili. Da se ne lažemo, uspjeh je rezultat neprospavanih noći, radnih vikenda, dvostrukih smjena, hrabrosti i ludih odluka kada nam je bilo najteže, vjerovanja da mi to možemo kad su svi izgledi bili protiv nas’’, kaže izvršna direktorica Poliklinike Mazalin, čiji je tim ovjekovječen brojnim nagradama i certifikatima koji dokazuju izvrsnost, stručnost i profesionalnost njezinih liječnika i sestara.

MixCollage-05-Jun-2024-01-12-PM-7077.jpg
Poliklinika Mazalin 

Autentičan interijer
Kako je u Poliklinici Mazalin svaki detalj pomno osmišljen, nije ni čudno što je i uređenje interijera važna karika koja pridonosi holističkom pristupu. Naime, 250 četvornih metara moderno uređene poliklinike ne nalikuje zdravstvenoj ustanovi, nego ugodnom dnevnom boravku kojim dominiraju pastelne boje, zelenilo biljaka te blage linije koje djeluju umirujuće i opuštajuće.
A upravo tako – mirno i opušteno – osjećaju se pacijenti kada zakorače u svijet u kojemu je njihovo zdravlje u pravim rukama.


*Sadržaj nastao u suradnj s Poliklinikom Mazalin