Šezdesetih godina prošlog stoljeća smatrana je najljepšom ženom na svijetu, a Elizabeth Taylor progovorila je o svojim prehrambenim navikama.

Slavna glumica ranije je doručkovala kajganu, slaninu i koktel mimoza (sa šampanjcem i sokom od naranče). Za ručak je jela francuski kruh punjen maslacem od kikirikija i slaninom. Njen najobilniji obrok bila je večera, koja je bila doslovno prava gozba. Za večeru bi pojela pečenu piletinu, grašak, umak, pire krumpir, kukuruzni kruh, kekse i punu čašu Jack Danielsa.

Dijeta Elizabeth Taylor

I kao što možete pretpostaviti, takav je način prehrane u jednom trenutku stigao na naplatu. Tijekom petog braka Taylor se popela na 82 kilograma. Tada je odlučila smršavjeti te se ustrajnim dijetama uspjela vratiti na 55 kilograma.

Elizabeth je 1987. objavila knjigu o svojoj dijeti 'Elizabeth Takes Off' koja je postala bestseler.

'Lako je postati opsjednut kalorijama. Ali to nije način za mršavljenje', napisala je holivudska zvijezda.

Dijeta Elizabeth Taylor

U knjizi je objavila i brojne recepte za jela koja je konzumirala tijekom dijete. Kako kaže, smršavjela je i rijetko je bila gladna.

Evo što je točno jela tijekom dvotjedne dijete.

Prvi dan

Svaki doručak na dijeti Liz Taylor je isti – tost i komad voća. Za večeru je filet sabljarke sa sokom od limete.

Drugi dan

Drugi dan jede isti doručak, dok je večera odrezak s kruhom i maslacem od kikirikija.

Crveno meso.jpg
Shutterstock 

Treći dan

Taylor preporučuje jesti umak od kiselog vrhnja s povrćem svaki dan u 15 sati. Za večeru je pire od kuhanog povrća i rajčice.

Do kraja prvog tjedna svi bi se trebali naviknuti na novi režim, a Liz savjetuje da se jednom u sedam dana počastimo hranom iz snova.

Osmi dan

Osim tipičnog doručka i vrhnja s povrćem, večera je riblji file. Dopuštena je konzumacija bilo koje ribe ili komada mesa, poput teletine.

Riba.jpg
Shutterstock 

14. dan

Krajem drugog tjedna na jelovniku je poslastica - salata od tune s rajčicom, grejpom, mladim lukom i pastom od majoneze.

Oni koji su isprobali dijetu slavne glumice kažu da su u prva dva tjedna izgubili i do tri kilograma, što se smatra realnim i održivim mršavljenjem, piše Stil

Prema riječima stručnjaka, dijeta će dati prave rezultate gubite li tjedno pola kilograma do kilogram tjelesne težine, a prije stupanja na bilo koju dijetu, preporučuje se konzultiranje s liječnikom.