Nema ničeg lakšeg i zdravijeg nego započeti dan ukusnom kajganom. To je hranjiv, zasitan i ukusan doručak. Odličnog je okusa čak i ako ispečete samo jaja, no još je bolji ako je uz nju prilog poput slanine, kobasia, gljiva ili rajčica. 

Ipak, ponekad se dogodi da nam kajgana ne ispadne kako bi trebala, a slavni chef Gordon Ramsay otkrio je savršen recept za jednostavnu kajganu. 

'Tajna je u samom radu, kad uključite i isključite vatru i spriječite da se jaja prekuhaju', rekao je slavni kuhar i pokazao kako kontrolira toplinu tako što u određenim trenucima tavu makne s vatre. To vam pomaže postići savršenu konzistenciju.

Gordon kaže da vam je za pripremu savršene kajgane potrebno šest hladnih jaja, 15 grama maslaca, sol i papar, vlasac i krem ​​sir.

Kuhar stavi šest jaja u tavu prije dodavanja maslaca. Zatim miksa jaja da se pretvore u kajganu pa dodaje maslac. Najvažnije je da kajganu miješate 60 sekundi na vatri, prije nego je maknete s vatre na 30 sekundi.

Kuhar je objasnio: 'Smanjim vatru i zatim miješam', upozoravajući da to morate učiniti brzo. Dodao je, 'Da se ne prekuhaju, dodajte malo krem ​​sira, preklopite to. Sada je vrijeme da počnete sa začinjavanjem.'

Zatim je dodao soli za kraj, prije nego što je ponosno pokazao svoje remek-djelo.

Kajgana Gordona Ramsaya

  • 6 jaja
  • 15 maslaca
  • krem sir
  • vlasac
  • sol i papar

Kako se priprema

9:29
Korak 1

Stavite jaja u tavu

Stavite jaja u tavu prije dodavanja maslaca i dobro ih izmutite, zatim dodajte maslac

10:00
Korak 2

Miješajte ih 60 sekundi

Jaja miješajte 60 sekundi na vatri, a zatim ih maknite na 30 sekundi

10:02
Korak 3

Nastavite miješati i dodajte krem sir

Smanjite vatru i nastavite miješati, dodajte malo krem sira da se ne prekuhaju

10:04
Korak 4

Dodajte začine

Na kraju dodajte vlasac, sol i papar