Ako ste ikad (a, tko nije?) poželjeli brzinski skinuti nekoliko kilograma, vjerojatno se pronašli neku od popularnih dijeta. Razne dijete i načini mršavljenja dobivaju i gube na popularnosti, no jedna dijeta nikad ne izlazi iz trenda. Riječ je o mjesečevoj dijeti koja se prakticira u vrijeme punog Mjeseca.

Pun mjesec
Shutterstock 

Ona koristi snagu mjesečeve gravitacije o kojoj ovisi količina vode koju će tijelo zadržati. Ova dijeta je zapravo post koji se provodi 24 sata tijekom kojih se trebate potpuno suzdržati od konzumiranja hrane, a za to vrijeme trebali biste izgubiti do 3 kilograma.

Tijekom ove dijete ne biste smjeli unositi kalorije, no smije se piti voda i nezaslađeni čaj. Pojačani unos vode dovodi do detoksikacije i čišćenja organizma, a trebali biste popiti najmanje 2 litre vode. Kava je dozvoljena, također nezaslađena te bez dodataka poput mlijeka, no ako vam je, uz mršavljenje, cilj i detoksikacija organizma, pokušajte se na tih 24 sata suzdržati od kave. Alkohol je strogo zabranjen.

Pun Mjesec
Shutterstock 

Post se započinje prije ili točno u vrijeme mjesečeve mijene jer se tad mijenja i lunarno polje na zemlji. Najbolji dan za mjesečevu dijetu je dan punog mjeseca ili uštap i tad se može očekivati najveći gubitak kilograma, no svaka mjesečeva mijena će donijeti rezultate.

Mjesečeve mijene za 2024.
Sensa