Ako vam je trbuh često napuhnut nakon jela, u tome vam može pomoći određena vrsta voća. Prema riječima stručnjaka, ove 3 vrste voća mogu poboljšati probavu.
1. Nezrele banane
Banane su pune kalija, vitamina C, vitamina B6, vlakana i antioksidansa. Osim što uvelike doprinose vašoj prehrani, mogu poboljšati i probavu.
Nezrele banane smatraju se posebno korisnima u borbi protiv nadutosti i nelagode u želucu. To je zato što sadrže otporni škrob, ugljikohidrat koji putuje kroz crijeva bez razgradnje.
2. Kivi
Jedenje kivija još je jedan način da spriječite nadutost. Prema riječima stručnjaka, pozitivni učinci vidljivi su već nakon dva tjedna. Pomaže i kod bolova u želucu.
3. Tamno bobičasto voće
Stručnjaci preporučuju konzumiranje voća tamnije boje poput kupina, borovnica i jagoda koje sadrže vrijedne antioksidanse te vjeruju da na taj način možete ublažiti i smanjiti nadutost želuca, piše Sensa.rs.