Stručnjaci konstantno ističu kako je važno brinuti se o zdravlju crijeva. S obzirom na to da crijeva apsorbiraju hranjive tvari i održavaju zdravlje našeg imunološkog sustava, jasno vam je koliko pažnje trebamo posvetiti ovom dijelu tijela.

Probiotičke namirnice iznimno su važne za tijelo.

Crijeva.jpg
Shutterstock 

Julia Chebotar, nutricionistica, navela je neke od najboljih prebiotičkih namirnica koje možete jesti kako biste resetirali crijeva i skinuli višak masnoće.

Otkrila je da su banane, poriluk i šparoge samo neki od mnogih primjera prebiotičke hrane koju možete konzumirati, a koja može pomoći u mršavljenju i poboljšati zdravlje crijeva.

'Nezrele banane su dobar izvor otpornog škroba, vrste prebiotičkih vlakana. Mogu se dodati u smoothieje ili uživati ​​kao međuobrok. Poriluk sadrži inulin, snažno prebiotičko vlakno. Dodajte ga juhama, varivima ili kao ukras jelima. Šparoge su ukusan izvor prebiotičkih vlakana. Jedite ih kuhane na pari, pečene ili u salatama', napominje Chebotar.

3 namirnice koje restartaju crijeva
Shutterstock Šparoge

Uključivanje prebiotika u prehranu može biti iznimno jednostavno i praktično. Mnoge uobičajene namirnice prirodno su bogate prebiotičkim vlaknima, poput onih koje spominje Chebotar. Uključivanjem ove hrane u svoje dnevne obroke, možete bez napora potaknuti rast korisnih crijevnih bakterija, podupirući ne samo vaše probavno zdravlje, već i vaše ciljeve upravljanja težinom.

Zaključuje ponavljanjem da su prebiotičke namirnice vrijedne i za zdravlje crijeva i za potencijalne prednosti mršavljenja. Međutim, oni bi trebali biti integrirani u dobro zaokruženu prehranu koja uključuje niz cjelovitih namirnica. Jednako važno, postupno ih uvodite u vašu prehranu kako biste svom crijevnom mikrobiomu dali vremena da se prilagodi i napreduje, prenosi Stil