Kad pokušavamo skinuti kilograme, računa se svaka kalorija pa se mnogi trude odreći se svojih omiljenih zalogaja kako bi ispunili cilj i stesali liniju, ali ako ste to ikad radili, i sami ste svjesni da to nije baš lako.

Uskratite li si previše stvari to bi moglo rezultirati naknadim prejedanjem pa stručnjaci savjetuju da budete umjereni. Pokoji red čokolade ili sladoled koji ćete si tu i tamo priuštiti neće uništiti vašu dijetu već će vam dati poticaj da ustrajete u svojoj namjeri.

S druge strane, želite li smršavjeti, morat ćete promijeniti navike i izbaciti šećer iz svakodnevne upotrebe, a mnogima upravo najteže pada izbacivanje šećera iz kave, osobito ako je pijete bez mlijeka jer joj je okus sam po sebi prilično gorak.

kava s limunom
Unsplash 

No to ne znači da se morate odreći svog omiljenog napitka, niti da morate odustati od okusa već je potrebno da uvedete malu promjenu. 

Fitness trenerica Jenny Sugar otkrila je trik uz koji će vaša kava dobiti potpuno drugačiji, ali ipak odličan okus.

Naime, Jenny u kavu umjesto šećera dodaje cimet.

‘Nakon što dobro promiješam, popijem gutljaj i okus je puno topliji i slađi. Tako moja kava praktično ima nula kalorija i ne sadrži šećer’, objasnila je trenerica koja pije crnu kavu bez mlijeka.

Kava
Unsplash 

Cimet dodaje i u jogurt od bademova mlijeka, zobenu kašu s bananama, na jabuke, pa čak i na tost s maslacem od kikirikija,

Osim što daje slađi okus jelima, cimet je i zdrav. Prepun je antioksidansa i pomaže tijelu u rješavanju slobodnih radikala. Istraživanja su pokazala da ima i protuupalna svojstva’, istaknula je Jenny za PopSugar.

Cimet također potiče termogenezu, proces zagrijavanja tijela i potiče sagorijevanje više kalorija.