Davno prije nego što je postala princeza od Monaka, Grace Kelly bila je uspješna glumica – također dobitnica Oscara – i jedna od službeno najljepših žena na planetu.

Graciozna, elegantna, prodornih plavih očiju i bujne plave kose, oduzimala je dah na velikom platnu, kao i na crvenom tepihu, a bila je pravi fenomen sredinom pedesetih, sve dok nije stavila karijeru na čekanje i preselila se u Europu zbog ljubavi s princem Rainierom III.

grace kelly
Profimedia 

Sve je zanimalo kako se slavna Grace Kelly brine o sebi, kao i kako se hrani, a u elegantnim haljinama koje ističu struk uvijek izgleda isto i savršeno.

Mnogi su mislili da se oslanja na rigorozne dijete i neobične trikove holivudskih divakako bi održala vitkost ili da, poput slavne Audrey Hepburn, jede 'od svega pomalo' (uključujući i tjesteninu). Međutim, za Grace je odgovor bio negdje između.

Životni stil i prehrana Grace Kelly

U intervjuu koji je dala časopisu People 1982. godine, princeza od Monaka rekla je da svoju figuru održava hodanjem 'vrlo žustrim' barem sat vremena svaki dan, kao i povremenim dugim šetnjama s prijateljima.

Što se tiče prehrane, Grace Kelly je priznala da nema vremena za brze i stroge dijete jer bi je 'učinile nervoznom i neraspoloženom'. Kako je rekla, uživala je u hrani, te se trudila da jede, kako je rekla, 'prave stvari'.

Grace Kelly preminula je od 1982. godine
Profimedia 

To uključuje kruh od cjelovitih žitarica i izbjegavanje šećera.

'Postoje mnoge druge stvari za koje znam da bih ih trebala izbjegavati, ali ne radim to uvijek', objasnila je bivša glumica.

Jedna autorica publikacije Sveučilišta Spoon istraživala je kako se Grace Kelly hrani kako bi došla do njezinog dnevnog jelovnika. Prema njezinom istraživanju, bez obzira je li bila u Hollywoodu ili Monaku, računala je na početak dana rano s obilnom zdjelicom zobenih pahuljica kako bi ostala sita.

Grace Kelly preminula je 1982. godine
Profimedia 

Ako bi ogladnjela prije ručka, pri ruci bi imala zdrave grickalice, poput suhog voća, mrkve ili celera. Rijetko je jela meso ili ribu, umjesto toga više se okrenula povrću, pila je puno vode, uz konzumiranje hrane bogate vodom kako bi ostala hidratizirana tijekom dana, uključujući jabuke.

Što se tiče uživanja, poznato je da je s vremena na vrijeme prekršila svoje pravilo bez šećera grickajući kolačiće, ali najviše od svega, kad bi poželjela nešto slatko, pila je zeleni čaj zaslađen medom.

Glumica je navodno uživala u uravnoteženoj prehrani koja je bila bogata energizirajućom i hranjivom hranom, piše Glossy