Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Bivša kandidatknjia 'ŽNV' dala savjet svima koji žele izgubiti kilograme

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Dobro je znati

Izvor: Instagram

Jelena Putnik, bivša natjecateljica showa 'Život na vagi', odmah po završetku snimanja odlučila je nastaviti s treniranjem, koje joj se danas itekako isplatilo. Tada djevojka s najvišim izgubljenim postotkom tjelesne mase koja je osvojila drugu nagradu u iznosu od 50 tisuća kuna, ova Zagrepčanka danas s ponosom može reći da je fitness instruktorica koja pomaže drugima u ostvarivanju njihova cilja. Upravo zbog toga, ova je 38-godišnjakinja objavila inspirativnu objavu, koju bi trebao vidjeti svatko želi - brinuti o zdravlju.

'Pitate se kako se kilogrami vraćaju kada ste sve radili po PS-u. Isprobali ste, eto, baš novu dijetu. Jeli ste sve što piše, i da, dugo ste se toga držali. Gotovo manijakalno ste se po svakom buđenju vagali i sretni išli u novi dan jer, eto, još ste preko noći izgubili jedan kilogram', započela je Jelena svoju objavu.

'Broj na vagi je sumanuto pao, čak ste i trenirali. Kako se sad to desilo? Pitate se hoćete li cijeli život onda morati biti na 'dijeti' jer, sada ste došli do rezultata i 'samo ste počeli #normalno jesti'.

Ako ste se našli u bilo čemu od navedenog 'čestitam', uspješno ste narušili svoje zdravlje

  Na pitanje što se sada dogodilo, odgovor je vrlo jasan. Tijelo vam vraća sve što ste mu radili posljednjih mjeseci. Napali ste ga s velikom restrikcijom, velikim kalorijskim deficitom, oduzeli ste mu nešto od makronutrijenata (većina dijeta ukida ugljikohidrate ili masti), a još ste na sve to počeli trenirati. Doveli ga u stanje stresa i sada se on bori i sakuplja sve da to ne napravite opet. Malo jeli, puno trenirali. Ako ste se našli u bilo čemu od navedenog 'čestitam', uspješno ste narušili svoje zdravlje. Govorim iz vlastitog iskustva!', poručila je bivša kandidatkinja 'Života na vagi'.

Povezane vijesti

Naime, današnje vrijeme je puno idealnih mjera, kilograma na vagi. Svi bi nešto skidali do nekog svog idealnog broja. No,idealan broj na vagi ne postoji već posljednjih gro godina, znanost kaže svoje. Tijelo je građeno od mišića, kostiju i naravno vode te masnog tkiva. Ako pogledate oko sebe, primijetit ćete kako su ljudi različito građeni. Što vam to govori?Visina, dob, aktivnost, gustoća kostiju i sama tjelesna građa ne može generirati svima idealan broj na vagi jednako. Ako kažemo da je jedan kilogram mišića tri puta manji volumenom od jednog kilograma masti, što to znači? Da dvije različite osobe, različitog analitičkog sastava, no istog broja na vagi, izgledaju sasvim drugačije.

Ovim tekstom želim samo da malo razmislite. Osobno sam prva bila u priči 'moram doći do neke brojke', no reći ću vam nešto. To je totalno krivi cilj. Jedino što je bitno jest smanjenje masnog tkiva i pretvorba tj.graďenje mišića .Pod građenjem mišića ne mislim da izgledate kako Popaji (pomislili ste na to, je l' da?) Zašto je to jedino bitno,objasnit ću u sljedećem tekstu. Do tada, razmislite. Vaga ili odraz u ogledalu. Guzica ili koža koja visi? Trbušnjaci ili pogača do koljena? Tonus u rukama ili zastave, birate sami', zaključuje Jelena.

Najčitanije

Najnovije