Kosa je oduvijek zauzimala posebno mjesto u životu žena i okoline koja ih prihvaća. Mnoge djevojke u pubertetu njeguju dugačku kosu i ponosno je nose, no kada startaju u ozbiljniji život centimetri polako nestaju. No, neki jednostavno vole eksperimentirati i ne boje se promjena, a jedna od njih definitivno je i domaća influencerica Paula Sikirić, poznatija i kao Paula Sik koja je nedavno na Instagramu pokazala svoju novu, kraću frizuru.

'Išla sam kod Teute na drugi krug pramenova jer sam odlučila pustiti kosu i posvijetliti ju. Sto metara prije ulaska u salon odlučila sam da mi se neda više imati 'dugu' kosu, koja mi tada nije bila ni do ramena. Ušla sam u salon i rekla: ' Tea, ja bih gljiva frizuru', govori nam Paula koja je za novi imidž dobila preko sto komplimenata na društvenim mrežama. 'Ti goriš, a da se ja ovako ošišam izgledala bih kao baba', 'Stoji ti vrhunski', 'Da se na nulericu ošišaš bila bi top', samo su neki od komentara. No, kako to i biva, ne možete se uvijek svima svidjeti pa se Paula susrela i s nekoliko mišljenika koji smatraju kako joj je duža kosa bolje pristajala. 'Bolja si mi bila sa dužom kosom. Ovako si izgubila ženstvenost', napisala je jedna pratiteljica, no Paula je komentirala kako se ne slaže s činjenicom da dužina kose ima veze sa ženstvenošću. 

 I zaista, ideja da se žene s dugom kosom u očima muškaraca, smatraju poželjnijim partnericama, postala je ustaljenom nakon desetljeća primjera iz popularne kulture i evolucijske psihologije, a nas je zanimalo kako je Paulin zaručnik reagirao kada ju je vidio. 'Moj dragi mene obožava kakva god bila, no samo me molio da ne idem u plavo', smije se ova dama koju na Instagramu prati više od 88 tisuća pratitelja pa nastavlja: 'Eksperimentiram s kosom zadnje tri godine i uživam u tome. Bila sam siva, ljubičasta i roza. I plava sa šiškama i Marilyn Monroe bijela. Hoću li ići još kraće? Ma, htjela sam ja odmah kraće, ali Tea je predložila da idemo postepeno. Tako da čekam sljedeće šišanje, a možda ugradim i ekstenzije. Sa mnom nikad ne znate', zaključila je.